ANUNŢUL PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI REFERITOR LA SPORTUL ROMÂNESC

Date:

Klaus Iohannis, Preşedintele României, a precizat, într-o declaraţie oficială pe care a făcut-o luni la prânz la Palatul Cotroceni, că sportivii pot intra în cantonamente începând cu data de 15 mai 2020, dar se va mai aştepta până la reluarea sezonului.
Iohannis a anunţat că starea de urgenţă nu se va mai prelungi, dar că România va intra în stare de alertă. Totul din cauza pandemiei. Astfel, o dată cu ziua de 15 mai 2020 vor apărea câteva măsuri de relaxare, o veste foarte bună pentru sportivi.
„Cu ziua de 15 mai 2020, sportivii profesionişti vor putea intra în cantonamente, în condiţii speciale, dar va mai dura ceva până când se vor relua şi competiţiile. Acestea se vor relua după o perioadă suficient de lungă de pregătire”, a spus Iohan-nis.
De asemenea, preşedintele a mai precizat că aceste noi măsuri sunt valabile doar pentru sportivii profesionişti.
„Bazele de pregătire vor fi deschise doar pentru sportivii profesionişti, nu şi pentru amatori”, a mai spus Iohannis.
Echipele de fotbal pot pleca în cantonamente şi în alte zone
De asemenea, şeful statului a precizat că în starea de alertă rămân practic interzise deplasările din oraşe, cu câteva excepţii. Printre acestea se regăsesc şi sportivii.
„Deplasările vor fi restricţionate pentru a pleca din localitate. Sunt câteva excepţii. Este voie să se plece pentru probleme

medicale, în interes de serviciu, pentru sport profesionist.
Dar, specific doar sporturile individuale vor fi permise. Rămâne restricţia că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de trei persoane. Se pot face cantonamente, dar în condiţii speciale”, a mai spus Iohannis.
Klaus Iohannis a spus că nu va mai prelungi starea de urgenţă. Veşti bune pentru sportivii de performanţă
Preşedintele României a explicat şi ce înseamnă trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă.
„În primul rând starea de urgenţă nu va fi prelungită. Nu voi emite un nou decret. Şi în acest fel data de 14 mai este ultima zi de stare de urgenţă. Începând din 15 mai pentru a ţine epidemia sub control vom intra într-o stare de alertă.
Această stare de alertă este prevăzută de legislaţia specifică care clarifică cum se acţionează în situaţia unei epidemii.
Situaţia nu s-a îmbunătăţit încă. Nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut. Nu a trecut, din păcate. Am avut şi astăzi peste 300 de persoane testate pozitiv”, a declarat Iohannis.
„Relaxarea se va face pas cu pas şi fiecare pas va dura două săptămâni!, a pre

cizat Iohannis”
„Însă, trebuie să mergem mai departe şi asta se concretizează în starea de urgenţă.
Câteva lucruri se schimbă. După 15 mai ne putem mişca în interiorul localităţii unde avem treabă. Deplasările să se facă atunci când sunt necesare.
Relaxarea se va face pas cu pas şi fiecare pas va dura două săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni la începutul lunii iunie.

Din 15 mai vom avea la dispoziţie saloanele de îngrijire personală. De asemenea se vor redeschide cabinetele stomatologice şi muzeele.
Măsurile de relaxare nu se aplică în localităţile care sunt în carantină. Acolo această relaxare nu va avea loc decât atunci când ni se spune de la experţi că pericolul este diminuat”, a mai spus Iohannis, conform Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...