SELECŢIONERII SE ÎNTÂLNESC ONLINE

Date:

Întâlnirile selecţionerilor cu jucătorii de la lot şi cele între antrenorii federali şi membrii Comisiei Tehnice şi tehnicienii formaţiilor care dau jucători la naţională s-au mutat în această perioadă în online, desfăşurându-se prin intermediul videoconferinţelor.
Din cauza situaţiei cauzate de pandemia COVID-19, juniorii şi junioarele de la echipele naţionale pot interacţiona cu membrii staff-ului doar prin intermediul unui device, fie că este vorba de laptop, tabletă sau telefon. Însă ei sunt în permanenţă în contact cu antrenorii, preparatorul fizic şi staff-ul medical, având programate întâlniri virtuale în fiecare săptămână.
Pe lângă sesiunile din cadrul programului Football Management Skills, în care specialişti FRF realizează prezentări pe diferite teme, de la relaţia cu media şi activitatea în social media, până la mental coaching, nutriţie sau integritate, tricolorii primesc programe de pregătire şi chiar analizează viitori adversari din campanii de calificare.
Încă din aprilie, la iniţiativa directorului tehnic FRF, Mihai Stoichiţă, selecţionerii celor mai tinere naţionale şi membrii staff-urilor se conectează periodic prin videoconferinţă şi cu antrenorii cluburilor care dau jucători la lot.
„Ne aflăm aici pentru a ajuta toate cluburile, intrăm în contact cu antrenori, cu şef ai centrelor de copii şi juniori din ţară, şi încercăm să le împărtăşim din experienţa noastră, mai ales în această perioadă dificilă. Sunt discuţii ample, dezbatem situaţia fotbalului nostru şi încercăm să venim în ajutorul celor care au nevoie în teritoriu. Prin intermediul videocon

ferinţelor îi punem în contact cu specialiştii noştri pe teme medicale, pregătire fizică şi mentală, pentru ca împreună că îi susţinem pe jucători să poată trece mai uşor peste obstacolele cauzate de încetarea activităţii fotbalistice”, a spus Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF.
În cadrul unei videoconferinţe cu jucătorii naţionalei U15 şi antrenori de la cluburi, Mirel Rădoi le-a împărtăşit celor mai tineri tricolori din experienţele sale şi le-a oferit acestora câteva sfaturi utile atât pentru această perioadă dificilă, cât şi pentru cariera lor în fotbal.
„Este o perioadă pentru care nimeni nu se poate pregăti dinainte. Suntem în contact cu jucătorii, cu cluburile pentru a împărtăşi din expertiza noastră şi a depăşi cu bine această situaţie. Este important ca jucătorilor să le fie alimentată disciplina pentru a putea reveni mai uşor în programul normal, iar antrenorii să aibă toate informaţiile pentru a-i ajuta în acest parcurs”, a punctat Lucian Sănmărtean, manager sportiv al loturilor de juniori.
„Este bine ca în această perioadă să discutăm cu alţi oameni de fotbal, să acumulăm informaţii şi să dezbatem cele mai bune soluţii. Am discutat diferite teme cu antrenori de la loturi, cu directorul tehnic al FRF şi membrii Comisiei Tehnice, împreună ne putem ajuta unul pe altul. M-am bucurat să îl văd şi pe Mirel Rădoi discutând cu cei mai tineri fotbalişti, acest lucru îi va motiva în această situaţie”, a spus Ionuţ Stancu, antrenor în cadrul centrului de copii şi juniori al Universităţii Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...