Cristian Savu, directorul Clubului Sportiv Municipal Târgoviste: Vor apărea multe probleme pentru că, în mod evident, nu suntem pregătiţi să ne descurcăm în asemenea situaţii

Date:

Odată cu ieşirea din starea de urgenţă, tot mai multă lume vorbeşte despre o posibilă reluare a activităţilor sportive la nivel national. Întrebat despre activitatea sportivilor şi antrenorilor Clubului Sportiv Municipal Târgovişte începând cu data de 15 mai, directorul Cristian Savu ne-a declarat în exclusivitate: „Am ascultat declaraţiile preşedintelui României şi ale ministrului de resort. Va fi o perioadă dificilă, de tranziţie. Sunt convins că vor apărea multe probleme pentru că, în mod evident, nu suntem pregătiţi să ne descurcăm în asemenea situaţii. Trebuie să ne adaptăm din mers. Şi noi, la CSM Târgovişte, ne gândim la toate variantele posibile pentru reluarea activităţii. Pentru echipa de volei, lucrurile sunt închise. Acolo, competiţiile oficiale au fost oprite de către federaţie. Aşteptăm să vedem care-I situaţia cu baschetul pentru că imediat după ieşirea din starea de urgenţă, oficialii federali au spus că vor lua o decizie rapidă. Dacă ar fi să mă întrebaţi pe mine, şansele ca întrecerile interne de baschet să se reia sunt aproape nule. Am informaţii că majoritatea cluburilor din ţară ar fi de acord cu încheierea campionatului, pe modelul volei. Acum nu ştim dacă se vor acorda trofee, aşa cum s-a întâmplat în cazul voleiului”.
Referindu-se la sporturile individuale, directorul CSM a subliniat: „Aici e o problemă mult mai delicate. Spre exemplu, în cazul nostrum, al CSM-ului, ne raportăm la secţiile pe care le avem. Dacă în cazul nataţiei şi al radioamatorismului mă gândesc că ar exista soluţii pentru relauarea activităţii mai repede, la judo şi box, lucrurile se complică. Regulile anunţate de ministru sunt foarte clare. Reluarea activităţii se face în condiţii speciale. Dacă sportivii şi antrenorii îşi vor relua pregătirea aceştia trebuie să se pregătească pentru un regim pe care nu l-au mai avut până acum. Vorbim despre variant cantonamentelor centralizate. Adică toată lumea îşi ia la revederea de la familii şi se mai văd după ce se termină ultima competiţie din calendarul com-petiţional, pentru că ei vor fi nevoiţi să stea la un loc până când totul se termină. Nu mai trebuie să intre în contact cu alte persoane. Sincer, mie mi se pare că va fi foarte dificil să se întâmple asta. Şi nu vorbesc acum despre CSM, ci despre toate cluburile din România.
Mă rog, vom vedea ce se întâmplă în viitor şi cum se vor mai modifica lucrurile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...