Cojasca, Valea Lungă, Brezoaele, Răscăeţi şi Ludeşti în lupta cu COVID-19

Date:

De la o zi la alta numărul cazurilor COVID-19 creşte la nivelul judeţului Dâmboviţa. Şi comuna Cojasca a intrat în lupta cu COVID-19. A fost confirmat primul caz de COVID-19 la o persoană din Cojasca care deja se află interată la spitalul Matei Balş din Bucureşti. Bărbatul este din satul Fântânele şi suferă şi de alte afecţiuni: diabet şi obezitate. Bărbatul se pare că nu a plecat din localitate pentru că nu lucra, cel mai probabil a luat virusul de la o altă persoană. Familia bărbatului este deja izolată, soţia şi cei doi copii.La scurt timp după confirmarea primului caz,autorităţile au fost informate că s-a confirmat al doilea caz tot la un bărbat din Fântânele.
Al doilea caz COVID-19 la Răscăeţi
S-a confirmat al doilea caz COVID-19 la Răscăeţi. Este vorba despre o femeie care este soacra femeii din Răscăeţi care lucrează la Arctic şi a fost confirmată cu COVID-19 în cursul zilei de vineri. DSP Dâmboviţa a demarat ancheta epi-demiologică şi a stabilit primii 15 contacţi direcţi ai femeii care lucrează la Arctic şi a fost confirmată cu COVID-19.Din cei 15 contacţi face parte şi soacra care a fost confirmată şi ea pozitiv. Şi ceilalţi membrii ai familiei femeii care lucrează la Arctic,confirmată cu COVID-19, au fost testaţi şi sunt negativi. O altă veste bună este că şi colega care a avut contact direct cu femeia din

Răscăeţi, a fost testată şi rezultatul a fost negativ.
Brezoaele: Primul caz de COVID-19
COVID-19 a lovit şi comuna dâm-boviţeană Brezoaele. A fost confirmat primul caz de COVID-19 la un bărbat de 42 de ani din Brezoaele. Bărbatul s-a simţit rău şi a fost preluat de ambulanţă şi adus la Secţia de Boli Infecţioase Târgovişte unde i sa făcut şi testul COVID-19. Rezultatul a sosit şi este pozitiv. Autorităţile locale imediat au luat măsurile care se impun şi au izolat familia bărbatului. DSP Dâmboviţa va demara ancheta epidemiologică, însă trebuie să menţionăm faptul că bărbatul confirmat pozitiv se ocupa cu agricultura şi nu ar fi avut contact cu persoane străine.

Primul caz de COVID-19, confirmat în Valea Lungă
Şi în comuna dâmboviţeana Valea Lungă s-a confirmat primul caz de COVID-19. Este vorba de un tânăr de 26 de ani care s-a prezentat cu simptome la Secţia Boli Infecţioase Târgovişte unde a fost internat şi testat. Rezultatul a ieşit pozitiv. Tânărul a lucrat timp de două zile la o firma de curierat, 27-28 aprilie, insă a renunţat pentru că nu a făcut faţă volumului de muncă. Nu este exclus să se fi infectat chiar în acea perioadă. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi să respectăm în continoare cu stricteţe recomandările specialiştilor, riscul de infectare creşte de la o zi la alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...