S-A ÎNCHIS ŞI BASCHETUL

Date:

Şedinţa Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet s-a desfăşurat în data de 19.05.2020, în regim de videoconferinţă, cu prezenţa a 14 membri ai Consiliului Director. în calitate de invitat a participat la şedinţa juristul FRB, dl. Doru Toma.
în cadrul şedinţei Consiliului Director au fost aprobate şi consemnate în procesul verbal următoarele decizii: 1. Se aprobă cu unanimitate de voturi ca Adunarea Generală ordinară a FRB pe anul 2020 să fie convocată pentru data de 13 iulie 2020, ora 10, la sediul FRB, având următoarea ordine de zi:

  • Raportul de activitate al FRB pe anul
    2019
  • Bilanţul financiar-contabil pe 2019
  • Raportul Comisiei de Cenzori şi al firmei de audit
  • Planul anual de activitate pe 2020
  • Bugetul de venituri şi cheltuieli 2020
  • Afilieri definitive şi dezafilieri
  • Diverse Preşedintele FRB prezintă o informare despre activitatea lotului naţional olimpic feminin de 3×3 iar antrenorul federal prezintă planul de pregătire centralizată al acestuia pentru luna iunie. Urmare a discuţiilor din cadrul Consiliului Director, planul de pregătire a lotului feminin olimpic de baschet 3×3 va fi revizuit.
  • Se aprobă cu 13 voturi „pentru” şi o abţinere modificarea Regulamentelor Specifice ale Campionatelor Naţionale de juniori.
  • Astfel, toate Campionatele Naţionale de la toate categoriile de juniori din sezonul 2019-2020 (U13, U14, U15, U16, U18 şi U20) se vor relua prin organizarea unor Turnee Finale, cu participarea primelor 8 echipe (eventual înlocuirea, cf. clasamentului, a echipelor care nu pot participa, cu echipe de pe locurile următoare). Având în vedere restricţiile referitoare la evenimentele sportive desfăşurate în sălile de sport, există posibilitatea de a organiza Turneele Finale de juniori şi pe terenuri în aer liber. în

condiţiile în care reglementarile legale referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 vor permite, toate Turneele Finale ale Campionatelor Naţionale de juniori, sezonul 2019-2020, se vor desfăşura în luna august 2020.

  1. Se aprobă cu unanimitate de voturi organizarea CN U12 şi a Festivalului de baby şi minibaschet, ediţia 2020, la sfârşit de august şi început de septembrie, cu respectarea reglementarilor în vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19.
  2. Se aprobă cu unanimitate de voturi organizarea, în luna august, a Ligii de vară LNB – atât la masculin, cât şi la feminin, cu respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la combaterea pan-demiei de COVID-19. Competiţiile nu au caracter obligatoriu şi se vor desfăşura doar cu participarea jucătorilor români.
  3. Se aprobă cu unanimitate de voturi propunerea de dizolvare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul FRB, care a funcţionat pe durata stării de

urgenţă instituită prin decret al Preşedintelui României.

  1. Consiliul Director constată imposibilitatea continuării Ligii Naţionale de Baschet (masculin şi feminin) şi a Ligii I, din cauza pandemiei de Covid – 19, şi dispune cu unanimitate de voturi încetarea sezonului competiţional 2019-2020 al LNBM, LNBF şi Liga I, cu clasamentele în vigoare la data suspendării competiţiilor de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, din 12 martie 2020, fără decernarea titlurilor de campioană naţională. Prezenta decizie intră în vigoare începând cu data de 22 mai 2020, acordând astfel tuturor participantelor din LNBM, LNBF şi Liga I, posibilitatea de a-şi rezolva în această perioadă toate aspectele organizatorice.
  2. Consiliul Director recomandă tuturor cluburilor participante în LNBM, LNBF şi Liga I să negocieze încheierea amiabilă a tuturor contractelor cu participanţii la activitatea sportivă, pentru a evita ulterioare litigii salariale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...