Top judeţe care promovează în Liga 3! Ce factori influenţează parcursul echipelor?

Date:

În fiecare an din ultimul deceniu, 21 de echipe reprezentând asociaţiile judeţene şi AMFB pot face saltul de la Liga 4, prin baraj, spre Liga 3. Analiza doreşte să răspundă mai multor întrebări legate de contextul parcursului şi să configureze, totodată, o dezbatere eficientă în jurul subiectului. Iată reperele analizei:

  • Ultimele 10 sezoane din L3. Un interval de timp suficient de amplu pentru date concludente, începând cu sezonul 2009/10 şi încheind cu 2018/19, ultimul încheiat prin desfăşurarea tuturor partidelor.
  • Primul sezon de L3 al echipei. Pentru că e unul din salturile majore din fotbalul nostru, o trecere spre profesionism, dueluri şi deplasări dincolo de limitele judeţului, implicând eforturi sportive, financiare, manageriale. Barajul reprezintă un duel, pe când un sezon în L3 oferă o perspectivă mult mai complexă. Acest indicator implică o viziune pe termen lung din partea clubului.
  • Sezon complet în L3. Am exclus echipele care s-au retras pe parcursul primului sezon, pentru că ne dorim să evaluăm doar performanţa şi factorii ei la acest nivel. Au fost luate în calcul rezultatele obţinute doar în sistemul regulat, fără meciurile din baraje sau

mini-turnee pentru promovarea în L2 sau evitarea retrogradării. – Reprezentante din L4. Doar echipele care au venit din L4, au ajuns la barajul pentru promovare în L3 şi au trecut de această etapă, obţinând firesc dreptul de promovare. Se respectă astfel circuitul firesc al ascensiunii şi al evoluţiei echipei.
Au fost evaluate doar echipele care nu au fuzionat, nu au cedat locul şi nu şi-au schimbat judeţul de provenienţă după promovare.
Sunt incluse echipele care au continuat sub altă denumire, inclusiv cele care au continuat cu altă denumire în altă localitate din judeţ (Bucovina Frătăuţii Noi devenită Bucovina Rădăuţi
etc.)
Un club care se integrează în criteriile de mai sus este, implicit, un club care respectă competiţia, cu o viziune pe termen mediu şi lung, conturând condiţii de performanţă sportivă şi organizatorică.
Un clasament al asociaţiilor judeţene şi municipale în baza numărului de sezoane în care echipele lor au promovat şi încheiat ulterior primul sezon de Liga 3 ne oferă o imagine relevantă despre nivelul competiţiei L4 din acel judeţ, dincolo de performanţa individuală şi viziunea specifică acelui club merituos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...