SORANA ŞI-A RELUAT ANTRENAMENTELE

Date:

Sorana Cîrstea (30 de ani), una dintre exponentele importante ale tenisului românesc din ultimul deceniu, încearcă să revină în Top 50 WTA şi trage tare la antrenamente, aşa cum reiese din postările sale pe reţelele sociale.
Sfert-finalistă la Roland Garros în 2009, Sorana Cîrstea a preluat imediat ştafeta de la Raluca Olaru, pe finalul anilor 2000, în ceea ce a însemnat revenirea tenisului feminin românesc în elită circuitului.
După perioada fascinantă marcată de Irina Spîrlea, Ruxandra Dragomir şi Cătălina Cristea a venit „epoca” sportivelor născute în anii’ 90, iar Sorana a polarizat atenţia sportului alb, o bună vreme. Cîrstea se află în prezent, în contextul îngheţării topului WTA, pe locul 75 WTA, dar are planuri mari la revenire. Câştigătoare a unui singur titlu WTA, Tashkent 2008, Sorana nu a mai reuşit o performanţă notabilă în circuit din 2013, când pierdea finala turneului de la Toronto cu Serena Williams şi urca pe locul 21 în clasamentul mondial. A urmat o perioadă complicată, cu accidentări şi reveniri, iar între timp Sorana a anunţat că se retrage din echipa de Fed Cup a României.
„O apreciez foarte mult din punct de vedere tehnic. Are loviturile perfecte, putem să le dăm exemplu şi putem să i le punem în orice manual de tenis. O tehnică formidabilă cizelată în mulţi ani de antrenament are Sorana. În primul set are un nivel ridicat, în al doilea se zbate, dar în al treilea se prăbuşeşte. Nu e târziu nici la 30 de ani să regleze ceva la acest capitol”, a declarat Sever Dron, fost antrenor la echipa de Fed Cup a României.
Antrenată în prezent de Carl Maes, Sori a câştigat în carieră un titlu la simplu Tashkent, a adunat peste 5,5 milioane de dolari din tenis şi se situează în prezent pe poziţia a 75-a în clasamentul WTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...