NOUTĂŢI DE LA FIBA

Date:

După ce Executivul forului internaţional de baschet a confirmat, în şedinţa video din data de 12 iunie, faptul că nici întrecerile mondiale juvenile FIBA U17 Basketball World Cups 2020 nu se pot organiza în acest an din cauza pandemiei Covid-19, FIBA a propus un proiect nou pentru această categorie de vârstă, intitulat FIBA U17 Skills Challenge 2020.
„Am decis să oferim o oportunitate jucătorilor din această categorie de vârstă de a se aduna cu echipa lor naţională pentru a se antrena şi a concura fără a fi nevoie de călătorii internaţionale. Mai multe federaţii naţionale intenţionează să organizeze în următoarele luni un cantonament de pregătire pentru această categorie de vârstă, ţinând cont de restricţiile locale şi în conformitate cu Ghidul FIBA de revenire la activitatea baschetbalistică. Prin urmare, am considerat că FIBA U17 Skills Challenge 2020 ar putea oferi o motivaţie şi un stimulent suplimentar pentru aceşti jucători tineri, dar şi posibilitatea de a-şi consolida legăturile în echipa naţională”, se arată într-o adresă oficială semnată de secretarul general FIBA, Andreas Zagklis, şi trimisă, marţi, către federaţiile naţionale din întreaga lume.
Conform deciziei Executivului FIBA, participantele la FIBA U17 Basketball World Cup 2020 şi FIBA
Women’s U17 Basketball World Cup 2020 sunt calificate direct la FIBA U17 Skills Challenge 2020, acestora urmând să li se alăture alte patru echipe naţionale, câte una din fiecare regiune. Naţionala feminină a României urma să participe la FIBA Women’s U17 Basketball World Cup 2020 de la Cluj-Napoca, astfel că este calificată direct pentru FIBA U17 Skills Challenge
2020.
FIBA U17 Skills Challenge 2020, atât pentru masculin, cât şi pentru feminin, sunt programate să se desfăşoare în cea de-a treia săptămână din luna august, începând cu 17 august 2020, cu participarea a câte 20 de echipe în fiecare întrecere iar concursul mondial de abilităţi şi aptitudini va fi transmis în direct pe canalul oficial de youtube al FIBA.
Astăzi, FIBA Europe, prin intermediul directorului executiv FIBA pentru regiunea europeană, Kamil Novak, a lansat invitaţia oficială de participare la FIBA U17 Skills Challenge 2020 -European Qualifiers către toate ţările de pe Bătrânul Continent care nu erau calificate la FIBA U17 Basketball World Cups 2020. Înregistrarea acestor echipe naţionale care urmează să participe în calificări pentru a obţine un nou bilet european la faza finală FIBA U17 Skills Challenge 2020 se va face până la data de 30 iunie 2020.
Totodată, au fost comunicate şi regulile pentru FIBA U17 Skills Challenge 2020, precizându-se că echipele participante vor fi compuse la fiecare joc/provocare din câte 5 jucători eligibili din echipa naţionale (n.n. – aleşi din cei 24 de jucători înregistraţi pe FIBA MAP) iar terenul trebuie să respecte configuraţia oficială impusă de FIBA (cu amplasarea jaloanelor şi a aparatului pentru pasare). În plus, este descris circuitul pe care trebuie să-l parcurgă fiecare dintre cei cinci jucători din echipa participantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...