O nouă competiţie dedicată dezvoltării fotbalului feminin: Campionatul Naţional U17

Date:

Comitetul Executiv al FRF a aprobat joi, 25 iunie, în cadrul şedinţei programate, o serie de propuneri înaintate de Comisia de Fotbal feminin.
Noutatea o reprezintă formarea Campionatului Naţional de Junioare U17, competiţie care oferă continuitate jucătoarelor în circuitul lor spre echipele de senioare.
În urma propunerii Comisiei de fotbal feminin a FRF, formatul competiţional al sezonului 2020/2021 va fi următorul la nivel de junioare:
Junioare I (U17) – limita de vârstă superioară 2004 şi inferioară 2006

  • Faza grupelor: Se vor forma 8 serii de minim 5 echipe, organizate în funcţie de cele 8 regiuni fotbalistice. Partidele se vor desfăşura tur/retur, în sistem 11/11,

primele două clasate în fiecare grupă avansând în faza următoare

  • Faza regională: Cele 16 echipe calificate în această etapă vor fi împărţite în 4 serii a câte 4 echipe. Partidele se vor desfăşura în sistemtur/retur, iar câştigătorele grupelor se califică la turneul final
  • Turneul final: Cele 4 formaţii calificate vor juca între ele pentru desemnarea echipei campioane
    Junioare II (U 15) – limita de vârstă superioară 2006 şi inferioară 2008. Structura campionatului este similară cu cea la Campionatul Naţional U17
  • Junioare III (U 13) – jucătoare născute în anii 2008/2009. Formatul competiţional se va stabili după finalizarea înscrierilor Junioare IV (U11) – jucătoare născute în anii 2010/2011. Formatul competiţional se va stabili după finalizarea înscrierilor
  • Protocol de colaborare între cluburile de feminin şi cele de Liga 1 – masculin
  • Un alt punct discutat şi aprobat în cadrul şedinţei de Comitet Executiv a fost legat de protocolul dintre cluburile de fotbal feminin şi cele de Liga 1 – masculin. Începând cu sezonul 2020/20021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 masculin vor trebui să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional U15 feminin.
  • În acest sens, cluburile de Liga 1 fotbal masculin pot opta pentru dezvoltarea de grupe proprii în cadrul structurii deja existente, dar şi pentru asocierea cu unele cluburi de fotbal femi

nin.
Astfel, a fost reglementată forma de asociere, dar şi obligativitatea de a avea echipe de junioare pentru cluburile de fotbal feminin:

  • Cluburile de fotbal masculin – Liga 1 au obligativitatea participarii la CN de junioare U15.
  • Cluburile de fotbal feminin trebuie să participe obligatoriu cu o echipă de junioare la CN de junioare U17 sau U15.
  • În cazul parteneriatelor între cluburile de fotbal masculin şi cele de fotbal feminin, trebuie respectate următoarele condiţii:
    o Înregistarea şi depunerea protocolului de colaborare în forma acceptată de ambele cluburi la sediul FRF;
    o Protocolul trebuie să includă lista cu minim 20 de jucătoare care respectă prevederile regulamentare şi pot juca în campionatul de fotbal feminin sub numele clubului de Liga 1- fotbal masculin. Pe durata protocolului, jucatoarele sunt legitimate la clubul de fotbal feminin, dar evoluează în competiţie sub denumirea clubului de fotbal masculin;
    o În aceste conditii, clubul de fotbal masculin poate participa la CN de Junioare U15, iar clubul de fotbal feminin are obligativitatea înscrierii unei echipe de junioare la CN de Junioare U17.
    Înainte de startul noului sezon competiţional au fost actualizate şi limitele de vârstă.Echipele de fotbal feminin participante în competiţiile organizate de FRF trebuie să folosească pe întreaga durată a meciului, următoarele categorii de jucătoare:
  • Liga 1 feminin: minimum 2 jucătoare U 19 (pentru sezonul 2020/2021 – născute după data de 01.01.2002);
  • Liga 2 feminin: minimum 2 jucătoare sub 18 ani (pentru sezonul 2020/2021 -născute după data de 01.01.2003);
  • Liga 3 feminin: minimum 4 jucătoare sub 18 ani (pentru sezonul 2020/2021 -născute după data de 01.01. 2003)
    Alte puncte legate de fotbalul feminin prezente pe ordinea de zi:
  • Actualizarea ROAF prin introducerea unui nou articol care susţine obligativitatea cluburilor de fotbal feminin de a introduce toate datele specifice despre jucătoare în platforma Football Connect. Nerespectarea prevederilor menţionate în articolul respectiv determină suspendarea finanţării din partea FRF pe toată durata sezonului competiţional.
  • Completarea Art. 18 din ROAF, care face referire la modalitatea de completare a locurilor vacante din Liga 2 feminin, prin stabilirea formatului de completare a locurilor, dar şi a unor criterii clare de departajare, în caz de egalitate de puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...

Coliziune  pe DN 71, pe raza localității Bâldana

Din primele verificări efectuate, polițiștii au constatat că un...