LA CHINDIA TÂRGOVISTE CONTRACTE CU MULTE SEMNE DE ÎNTREBARE

Date:

chindiaLegătura dintre jucător şi clubul la care este legitimat este CONTRACTUL DE MUNCĂ sau CONVENŢIE CIVILĂ, ambele valabile şi astăzi.
De mai multă vreme sunt în posesia unor CONVENŢII CIVILE ale jucătorilor de
la CHINDIA TÂRGOVIŞTE.
Cum spuneam, sunt două forme de documente care se pot încheia între cluburi şi jucători.
CONTRACTUL DE
MUNCĂ – este de preferat pentru jucători, dar acceptă şi CONVEŢIA CIVILĂ, uitând sau neştiind, că primul, CONTRACTUL DE MUNCĂ, creează relaţii de muncă ca orice salariat şi se ia în evidenţă la I.T.M., clubul trebuind să-i plătească jucătorului toate taxele şi impozitele anuale.
CONVENŢIA CIVILĂ
nu creează relaţii de muncă ca
şi CONTRACTUL DE MUNCĂ
de aceea, în proporţie majoritară, se preferă CONVENŢIA CIVILĂ.
Nu ştiu dacă ceilalţi jucători de la CHINDIA TÂRGOVIŞTE au CONTRACTE sau nu. Ştiu doar că
cei din TÂRGOVIŞTE au CONVENŢIE.
Răsfoindu-le cu atenţie, de exemplu fiecare document (CONVENŢIA CIVILĂ) nu seamănă unul cu celălalt, toate sunt diferite, parcă „personalizate”, deşi aceste documente tipizate sunt la fel şi agreate de F.R.F. Normal ar fi trebuit ca aceste CONVENŢII să aibă antetul F.R.F., ceea ce nu are, în schimb sunt emise, concepute de conducerea clubului
CHINDIA TÂRGOVIŞTE, evident avizate de F.R.F.?!
Normal că nu voi divulga numele jucătorilor respectivi, dar câteva date din conţinutul
CONVENŢIEI CIVILE merită
comentate. Nu ştiu dacă aceste „omisiuni” sau „adăugiri” de la un jucător la altul au fost făcute intenţionat dau s-a mers pe varianta că jucătorul tot nu-l citeşte pe „bucăţele”, pe el îl interesează banii.
Un jucător, de exemplu, are o înţelegere scrisă cu conducerea clubului CHINDIA TÂRGOVIŞTE că dacă
evoluează un număr de jocuri, va primi un bonus (în lei), de parcă el ştie ce va face antrenorul. S-au dacă va evolua ca titular în x jocuri i se va mări contractul cu EURO?!
Dacă înscrie un gol cu piciorul stâng va primi un bonus de x lei, iar cu dreptul y. Şi exemplele de acest gen continuă. La prima vedere sună frumos, dar cu o condiţie, acesta să fie preferatul antrenorului, eventual să împartă banii (plusul) cu antrenorul.
Este greu de aflat (dar nu imposibil) câţi bani ridica de la CHINDIA fiecare jucător (târgoviştean sau oltean). Ştim că salariile sunt considerate confidenţiale.
Un alt caz, CONVENŢIA
este încheiată pe 5 ani, de la…
până la…. Dar la salariu sunt
trecuţi doar 4 ani. Adică, cât urmează să primescă jucătorul în anul I, II, III, IV. Unde o fi anul V prevăzut în „durata convenţiei”? După salariu, contractul este pe 4 ani iar după „durată”, 5 ani.
Cum rămâne cu un an lipsă sau în plus?! Nu este greu de conceput. La fel de „neclare” sunt şi numerele de înregistrare de la club şi F.R.F. Unele au numere de la club dar nu şi de la F.R.F., ceea ce iar pune sub semnul întrebării valabilitatea
CONVENŢIEI CIVILE şi deci,
dreptul de joc al jucătorului în cauză.
Regulamentar, fiecare document trebuie să aibă lângă antet două numere de înregistrare (de la club şi F.R.F.), iar
CONTRACTELE DE MUNCĂ şi
viza I.T.M. TÂRGOVIŞTE.
Ce surprinde, de ce
CHINDIA TÂRGOVIŞTE „CONCEPE” câte o CONVENŢIE CILIVĂ pentru fiecare jucător în parte şi nu foloseşte acel formular TIP F.R.F., mult mai simplu şi la obiect. Dacă acest formular nu era suficient pentru câte pretenţii are CHINDIA, se putea ataşa un ACT ADIŢIONAL care să cuprindă toate doleanţele clubului. N-am nominalizat sumele trecute în documete, deşi ar merita. Nu ştiu câţi bani, din cei de pe hârtie, a primit fiecare jucător.
în acest context, se pune o întrebare: dacă CHINDIA TÂRGOVIŞTE are peste
10 miliarde lei vechi de plată la taxe şi impozite, câţi bani s-au încasat de către foştii antrenori, conducători, jucători dacă din 5,5% (sănătate) şi 16% impozit s-au adunat 10 miliarde?!
Acum se cer bani pentru noul campionat. Dacă cineva se angajează să susţină echipa de fotbal este foarte bine. Dar înainte de a oferi bani, nu ar fi normal ca cei care au cheltuit miliardele să dea socoteală înainte de a cere alţii?
De fapt „nu e de vină cine cere ci cine dă”. Probabil, noua conducere va chibzui mai bine fiecare leu cheltuit din bani publici.
Ce va fi vom vedea dar sunt atâtea semne de întrebare lansate şi încă nu a răspuns nimeni la ele. Sunt, totuşi, bani publici pe care cineva trebuie să justifice cum i-a cheltuit. Sunt convins că pentru o echipă care a retrogradat s-au cheltuit enorm de mulţi bani pentru un „proiect ratat”.
Sau, poate într-o zi se va ridica „batista de pe ţambal”?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...