Sandu Gabriel, primarul comunei Voineşti, aflat la cel de al doilea mandat, a reuşit ca, în cei cinci ani de când conduce destinele acestei mari şi frumoase localităţi, să realizeze lucruri deosebite. Printr-o constantă preocupare, în care mai presus de orice a pus interesele localnicilor, a reuşit să acceseze proiecte cu finanţare europeană, pe de o parte, pe de altă parte a reuşit să gestioneze cu înţelepciune fondurile locale şi să implementeze proiecte importante. Toate acestea au scos din anonimat comuna Voineşti. Astăzi, se lucrează la numeroase obiective – localitatea transformându-se într-un adevărat şantier. Unele dintre ele au fost finalizate de curând, la altele se lucrează intens. Venim cu câteva exemple în susţinerea afirmaţiilor noastre.
Campus universitar şi sală de sport
Se lucrează intens la implementarea proiectului „Reabilitarea campusului pre-universitar la Liceul tehnologic şi construirea unei săli de sport în satul Voineşti”. Proiectul este realizat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional ADR 3 Sud Muntenia. Contribuţia Consiliului Local Voineşti este de aproximativ 300.000 de lei. La Onceşti, se reabilitează biserica
şi se realizează infrastructura aferentă
Un alt proiect, finanţat din fonduri europene, prin POR, cuprinde „Restaurarea şi reabilitarea bisericuţei din lemn din satul Onceşti şi realizarea infrastructurii”. Primarul comunei, Sandu Gabriel, a precizat că această investiţie cuprinde trei capitole: modernizare prin asfaltare a drumului de acces, pe suprafaţă de 1,3 kilometri, ce va avea şanţuri betonate şi podeţe dalate. O a doua etapă o constituie construirea unui centru de informare turistică şi a gardului de lemn ce împrejmuieşte cimitirul – pe o distanţă de aproximativ 600 de metri, dar şi construirea unei alei de acces, cu o lungime de 175 de metri, la monumentul istoric. Aceasta va fi făcută din buşteni de stejar. Investiţia este realizată în procent de 40%. Ultima etapă o constituie restaurarea monumentului istoric la care au început deja lucrările. Acesta va fi finalizat în luna octombrie a anului în curs”. Pentru întregul proiect anterior menţionat, cofinanţarea din partea Consiliului Local Voineşti este de 380.000 de lei. Edilul comunei a ţinut să remarce importanta contribuţie, în derularea proiectului, a preotului paroh Stroe Mihail, dar şi a locuitorilor din satul Onceşti.
Sistem de canalizare
Un important proiect aflat în plină derulare este introducerea sistemului de canalizare. Proiectul se întinde pe o suprafaţă de 7,8 kilometri. Cuprinde şi construirea unei staţii de epurare. Valoarea totală se ridică la 4.100.000 de lei şi este realizat ca efect al asocierii dintre Guvernul României, prin Administraţia Fondului de Mediu şi cu contribuţia Consiliului Local Voineşti a 5% din valoarea investiţiei. Lucrarea are drept termen de finalizare anul 2015.
Reţea de gaze la Gemenea-Brătuleşti
Deosebit de importantă pentru locuitorii comunei Voineşti este extinderea conductei de alimentare cu gaze naturale. Lucrarea este realizată în satul Gemenea-Brătuleşti, pe o lungime de 3,8 kilometri. Acest obiectiv a fost finalizat de curând. S-a făcut recepţia lucrării şi diagrama. Se aşteaptă primirea avizului de la ANRE. Obiectul este realizat, în întregime, din bugetul local al comunei. Valoarea este de 540.000 de lei.
VOINEŞTI. LOCALITATEA ÎN CARE SPERANŢELE ŞI PROIECTELE DEVIN REALITATE
Date: