A fost deschis Centrul de Resurse pentru Siguranţă şi Sănătate în Agricultură

Date:

centrul de resurseIn organizarea Federaţiei Agrostar a avut loc conferinţa de lansare a Centrului de Resurse pentru Siguranţă şi Sănătate în Agricultură din Regiunea Sud Muntenia.
Evenimentul a fost posibil prin proiectul „Munca decentă pentru fermierii români”, finanţat de către Guvernul Norvegiei prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014. Au participat Florin Istrate – vicepreşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Agricultură, Dragomir Melucă – directorul Direcţiei pentru Agricultură Dâmboviţa, Oana Calenciuc – manager de proiect, lucrători în agricultură şi reprezentanţi ai administraţiei publice.
„Prin înfiinţarea centrului – a precizat vicepreşedintele Florin Istrate – se urmăreşte sprijinirea persoanelor ocupate în agricultură prin asistarea directă pe probleme legate de evaluarea riscurilor în agricultură, boli profesionale, sfaturi practice de organizare ergonomică a muncii, respectarea normelor privind sănătatea şi securitatea muncii”.
Pe parcursul celor aproximativ doi ani de derulare a proiectului, va fi desfăşurată o campanie de conştientizare la nivelul a 1500 lucrători agricoli, vor avea loc seminarii şi campanii de informare.
Urmează să fie elaborat şi distribuit un ghid de bune practici, precum şi un material video cu exemple de bune practici din Norvegia.
Opt persoane vor fi instruite să devină consultanţi SSM în agricultură şi şase persoane vor fi implicate într-un schimb de experienţă în Norvegia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Previne incendiile, viața are prioritate! 

ISU Dâmbovița face apel la responsabilitate. Iată ce trebuie...

Ai grijă cu cine și ce vorbești online

Prin promisiuni și oferte false, traficanții îi ademenesc pe...

Polițiștii din nou la școală, printre elevi!

„Săptămâna Școală în Siguranță” este un eveniment organizat de...

 Este nevoie de voluntari pentru BABEL F.A.S.T 2024 

Festivalul Babel își (re)cheamă voluntarii la înrolare. Cei care...