Prezentarea Integralei Manuscriselor Cantemir, la a XII-a ediţie a Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu”

Date:

DIGITAL CAMERACea de-a XII-a ediţie a Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu” a fost deschisă oficial ieri, în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Cetăţii.
Participarea numeroasă a editurilor va face din această ediţie una greu de uitat, mai cu seamă că spaţiul ales anul acesta pentru desfăşurarea evenimentului este unul nonconformist -în scuarul Primăriei Municipiului Târgovişte.
Oficiile de gazdă au fost făcute de conf. univ. dr Erich Agnes, directorul Bibliotecii Judeţene, alături de care au mai fost prezenţi Gabriel Boriga – primarul Municipiului, Ion Marinescu – vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, preot prof. Marian Puiescu, Vali Niţu – vicepreşedintele Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, dar şi un numeros public, iubitor de carte. „Fiţi bineveniţi, în primul rând la Zilele Cetaţii 2013, pentru că, timp de trei zile, Târgoviştea – fosta capitală a Ţării Româneşti timp de 300 de ani – se află în sărbătoare. Să ne bucurăm de vremea frumoasă, să ne bucurăm de prieteni, de oamenii pe care îi cunoaştem şi cu care ne întâlnim după multă vreme. Trebuie să apreciem tot ce are Târgoviştea mai bun, Târgoviştea ca fostă capitală a Ţării Româneşti, şi printre altele, cartea, care trebuie să fie temelia educaţiei oricărei persoane, alături de cultură, de spiritualitate şi de tradiţii.
După cum se spune, cine are carte are parte, iată că noi avem aici o mulţime de cărţi, suntem înconjuraţi de cărţi şi de cărturari, cei care se ocupă cu bunul mers al lucrurilor. Vreau să le spun că suntem alături de ei, aşa cum am fost de fiecare dată, să vă invit pe dumneavoastră – târgoviştenii, dâm-boviţenii şi oaspeţii noştri pe care îi avem zilele acestea la Târgovişte, să vă desfătaţi spiritual vorbind, cu ceea ce veţi găsi aici. Este într-adevăr o idee nouă, idee care practic se mulează pe conceptul pe care Zilele Târgoviştei încearcă să-l ofere în fiecare an: acela de a deschide porţile oraşului, de a ne deschide către toţi cetăţenii. La mulţi ani, Târgovişte! La mulţi ani, târgovişteni!”, a spus edilul municipiului, Gabriel Boriga.
Prima lansare de carte din cele 24 câte vor fi pe parcursul celor trei zile ale Salonului a fost cea a Integralei Manuscriselor Cantemir, prezentată de Constantin Barbu – coordonator şi Paul Tudor, finanţatorul integralei. Cu această ocazie, Constantin Tudor a oferit primarului Municipiului Târgovişte, în semn de mulţumire, o carte a lui Johannes Schilberger, omul care, în manuscrisele sale, are prima atestare a oraşului Târgovişte.
Salonul Editorial va putea fi vizitat de către cei care doresc, în intervalul orar 10:0019:00, inclusiv până duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...