Recunoaştere şi apreciere pentru tradiţii şi folclor

Date:

DIGITAL CAMERAÎn cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Cetăţii 2013, un loc deosebit l-a ocupat, anul acesta, festivitatea decernării diplomelor tuturor meşterilor populari participanţi la cea de-a XI-a ediţie a târgul dedicat lor.
Astfel, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa -Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Ion Marinescu, deputatului Ionuţ Săvoiu, directorului Centrului Judeţean de Cultură – Ionuţ Lăşcaie, toţi meşterii populari au urcat pe scena amplasată în Piaţa „Mihai Viteazul” din Târgovişte, unde şi-au primit diplomele de recunoştinţă şi câte un trofeu care să le amintească de faptul că Târgoviştea îi apreciază. Totodată, un premiu special din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost înmânat meşterului popular Stelian Ioniţă din satul Gheboaia, comuna Finta, acolo unde funcţionează un centru de ceramică recunoscut în toată ţara.
„Vreau să-i felicităm şi să-i aplaudăm pe toţi cei care au venit cu meşteşugul lor aici la Târgovişte. Sunt importanţi, pentru că ne amintesc cine suntem, de unde venim şi care este locul nostru în istoria umanităţii. Este foarte important că menţinem tradiţiile, este foarte important că dânşii vin aici în fiecare an – înseamnă că se simt bine la Târgovişte, şi este foarte important că Centrul nostru de cultură susţine tradiţia, susţine obiceiurile şi, aşa cum aminteam, ne spune în fiecare an cine suntem şi care este destinul nostru în istorie.
Am văzut cu mare bucurie, la mai mulţi dintre cei care au urcat pe scenă, tricolorul românesc, costumul tradiţional al zonelor din care vin, am văzut şi reprezentanţi ai meşteşugurilor străvechi care sunt practicate din ce în ce mai puţin. Ceea ce vreau eu să realizez în anul următor este faptul că voi merge în şcolile din judeţ şi, împreună cu meşterii populari, îi vom învăţa pe copiii care au înclinaţii şi talent să preia ceea ce dânşii fac foarte bine astăzi. Să vă dea Dumnezeu sănătate tuturor şi să ne vedem cu bine”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...