Şedinţa ADI Salubritate, cu scântei

Date:

adrian tutuianuConsiliul Judeţean Dâmboviţa i-a convocat pe primarii din judeţ într-o serie de şedinţe, dintre care două ale Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Apă şi Salubritate. În şedinţele ADI Apă şi ADI Salubritate a tunat şi fulgerat. În cadrul şedinţei ADI Apă, atât directorul Companiei de Apă, Dorin Staicu, cât şi preşedintele CJD şi ADI, Adrian Ţuţuianu, au explicat primarilor cum stau lucrurile în cadrul Masterplanului pe apă, ce trebuie şi ce nu trebuie să facă edilii în cadrul acestui proiect pentru a primi finanţare pentru lucrările de apă, canalizare, staţii de epurare şi care sunt problemele întâmpinate ce trebuie rapid soluţionate. Compania de Apă se pregăteşte pentru implementarea unui proiect european de mare impact în judeţul Dâmboviţa, în urma căruia comunele dâmboviţene vor beneficia de sisteme de canalizare moderne şi de sisteme de alimentare cu apă potabilă. Toate bune şi frumoase până la şedinţa ADI Salubritate, unde atmosfera a fost ceva mai tensionată, cu discuţii şi luări de poziţii mult mai furtunoase. Atât primarii, cât şi salariaţii Asociaţiei au fost criticaţi de preşedintele CJD şi ADI, Adrian Ţuţuianu. Primii vizaţi de reproşurile preşedintelui au fost funcţionarii aparatului propriu al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, care, din neatenţie sau din neştiinţă, au greşit calculele din materialele existente în mapele de lucru ale primarilor. Preşedintele CJD şi ADI i-a avertizat pe salariaţii Asociaţiei, în frunte cu şeful lor Adrian Diculescu, despre faptul că nu vor rămâne nepedepsiţi pentru greşelile comise, iar sancţiunile vor fi dintre cele mai drastice, pentru că nu se află la prima abatere.

„Învăţaţi carte, dacă nu, plecaţi… Toţi cei care au făcut materialul vor fi sancţionaţi cu maximul pe care îl prevede legea înainte de desfacerea contractului de muncă, pe următoarele 6 luni. Vă bateţi joc?! Nu vă e ruşine să veniţi în halul ăsta, chiar trebuie să vă verific fiecare hârtie?! Cu Diculescu în frunte, vor primi sancţiuni”, i-a avertizat preşedintele Ţuţuianu pe salariaţii ADI.

Nici primarii nu au scăpat de furia preşedintelui, care i-a luat din nou la „bani mărunţi” pe toţi cei care continuă să scutească cetăţenii de la plata taxei de habitat, deşi au fost avertizaţi în repetate rânduri să înceteze cu acest mod de lucru. Mai mult decât atât, preşedintele Adrian Ţuţuianu a constatat cu indignare că există mulţi primari, funcţionari ai primăriilor şi rude ale acestora care ei înşişi nu au plătit niciodată vreun leu la taxa de habitat, deşi beneficiază din plin de serviciul de salubritate: „Eu vă mai spun o dată ce v-am spus de 100 de ori. Oameni buni, nu mai scutiţi aiurea. Scutirea este o situaţie de excepţie. Eu nu vreau să fac de râs pe nimeni, dar sunt primari care nu au plătit niciodată gunoiul. O să fac o listă şi am să iau salariaţii primăriilor ca să vedeţi că jumătate dintre ei nu au plătit niciodată gunoi şi chiar o să iau şi rudele. Nu mai scutiţi fără nicio logică, pentru că nu vom putea ieşi din necazul ăsta”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa se confruntă cu executarea silită pentru fabuloasa sumă de aproape 200 de miliarde lei vechi, datorată firmei SUPERCOM S.A., operatorul proiectului ISPA de salubritate în judeţul nostru. În tot acest timp, primăriile dâmboviţene şi societatea Electrica se confruntă cu popriri pe conturi, instituite pentru recuperarea datoriei faţă de SUPERCOM S.A., fapt care înseamnă că ADI nu mai încasează niciun leu din taxa de habitat. Mai mult decât atât, SUPERCOM S.A a refuzat eşalonarea plăţii celor aproape 200 de miliarde lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...