„NECENZURAT” Proiect naţional de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri ilegale, în rândul adolescenţilor cu vârste între 12 şi 14 ani

Date:

necenzuratÎn perioada 2012 – 2014, Agenţia Naţională Antidrog implementează, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor -Secţia Română, Regiunea 6 Bucureşti şi Fundaţia „Mobexpert”, proiectul naţional „Necenzurat”. Acesta este un proiect de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri ilegale adresat adolescenţilor cu vârste între 12 şi 14 ani.
„Astfel, în cadrul acestui proiect, pe parcursul semestrului II al anului şcolar 2012 – 2013, specialişti de la nivelul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa şi Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Dâmboviţa au realizat activităţi de informare interactivă la cele două clase de elevi selectate de la nivelul Şcolii Gimnaziale „Grigore Alexandrescu” din Târgovişte (12 activităţi pentru fiecare clasă de elevi).
Temele abordate pe parcursul întâlnirilor cu elevii au vizat: apartenenţa la un grup şi presiunea grupului, factorii de risc şi de protecţie în consumul de alcool, tutun şi droguri ilegale, exprimarea emoţiilor, construirea unor atitudini pozitive pentru sănătate şi dezvoltarea unor abilităţi de rezolvare a problemelor, luarea deciziilor etc. Pe de altă parte, proiectul se adresează şi părinţilor elevilor implicaţi în proiect cu scopul sensibilizării/conştientizării acestora asupra importanţei stabilirii unei comunicări şi a unui parteneriat părinte – copil eficiente.
Pentru anul şcolar 2013 – 2014, proiectul prevede realizarea unui curs de formare a consilierilor psiho-pedagogi care vor dezvolta, după acelaşi model, activităţi de prevenire în unităţile de învăţământ în care activează.
Instituţiile partenere la nivel local în proiectul „Necenzurat” sunt: CPECA Dâmboviţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic şi CJRAE Dâmboviţa. De precizat este faptul că Primăria Municipiului Târgovişte s-a implicat în acest proiect, prin tipărirea caietelor de curs, pentru elevi şi cadre didactice, necesare implementării proiectului în cel puţin zece unităţi de învăţământ din Târgovişte, în anul şcolar 2013 – 2014″, a precizat inspector principal de poliţie Nicoleta Bobe, coordonator Centrul Antidrog Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...