Dâmboviţenii şi Crucea Roşie Dâmboviţa, în sprijinul sinistraţilor din Galaţi

Date:

crucea rosieMarţi după amiază, două camioane cu 10 tone de alimente (cereale şi cartofi), colectate din comunele Lunguleţu şi Ulieşti de către Crucea Roşie Dâmboviţa, au plecat în comuna Puha, judeţul Galaţi.
„Crucea Roşie Dâmboviţa lansează un apel de urgenţă, privind ajutorarea sinistraţilor din judeţul Galaţi, în urma apelului primit de la Filiala de Cruce Roşie din Galaţi”, a declarat Gheorghe Popescu, director Crucea Roşie Dâmboviţa, într-o conferinţă de presă desfăşurată ieri.
„În urma acestui apel, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a susţinut o şedinţă extraordinară, în care a fost aprobată suma de 50 mii lei, sumă ce va fi utilizată pentru achiziţionarea de bunuri (alimente de bază, neperisabile), ce vor fi distribuite unui număr de aproximativ 250 de familii din zonele afectate de inundaţii.
Vreau să precizez că toţi cetăţenii care doresc să ajute familiile sinistrate din Galaţi pot veni la sediul nostru pentru informaţii, dar aş dori să fiu bine înţeles – nu pot fi stocate haine uzate, pentru că nu dorim să facem un depozit de lucruri greu distribuibile. Încercăm să strângem lucruri noi, care să fie folositoare.
La această dată, în urma apelului lansat de noi, comuna Băleni din judeţul nostru a trimis un transport cu produse în localitatea Suhurlui din Galaţi”, a mai precizat Gheorghe Popescu.
În cursul zilei de ieri, urmau să sosească aproximativ două tone şi jumătate de alimente din oraşul Moreni. Comuna Cândeşti şi-a arătat disponibilitatea de a trimite 500 kg de fructe. De asemenea, un cadru didactic de la Liceul Constantin Cantacuzino din Târgovişte a adus două containere cu mere, iar comuna Dragodana a pus la dispoziţie un TIR ce va fi folosit la transportul următoarelor ajutoare.
Dâmboviţenii s-au mobilizat ca întotdeauna, şi au dovedit, încă o dată, că, atunci când semenii lor sunt la necaz, pot face front comun şi pot da o mână de ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...