Jandarmii, şcoliţi de specialiştii Antidrog

Date:

jandarmiAgenjia Najionala Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, a inijiat un proces amplu de formare inijiala în domeniul prevenirii consumului de droguri destinata personalului Inspectoratului General al Jandarmeriei Româ-ne (IGJR), ofijerilor din cadrul structurilor de prevenire si com-batere a faptelor antisociale si lucratorilor jandarmi implicaji în activitatea de combatere a infracjionalitajii stradale.
„Sesiunile de formare au început pe 10 septembrie si vor însuma 32 ore de învajare (4 zile), tema acestora fiind for-mare de baza în domeniul pre-venirii consumului de droguri. Acestea se vor derula atât în Bucuresti, cât si celelalte judeje ale jarii, estimându-se ca, pâna la finalul anului 2013, sa fie formaji aproximativ 1.000 de specialisti ai IGJR.
Furnizarea de formare se va realiza de catre ANA, prin Centrul Najional de Formare si Documentare în Domeniul Drogurilor, aceasta fiind stipu-lata într-un protocol de colabo-rare încheiat recent între cele doua instituai.
Sesiunile vor fi susjinute de specialisti ANA care dejin si calitatea de formatori autorizaji CNFPA, actuala Autoritate Najionala pentru Calificari.
Evaluarile finale ale sesiunilor de formare implemen-tate în parteneriat cu alt parte-ner (Inspectoratul General al Polijiei Române/ Direcjia Ru-tiera) au demonstrat necesitatea continuarii si extinderii acestui tip de activitaji si la nivelul altor structuri ale Ministerului Afa-cerilor Interne (MAI).
Demersul formativ ur-mareste cresterea nivelului de cunostinje ale specialistilor IGJR cu privire la influenja drogurilor ilegale asupra consumatorilor, aceştia fiind familiarizaţi cu aspecte precum: tendinţele fenomenului consumului şi traficului de droguri în România, principalele categorii de substanţe şi efectele acestora, noţiuni utilizate în domeniul drogurilor, semnele consumului de droguri, cadrul legal şi sistemul de coordonare a politicii în domeniul drogurilor, sistemul de asistenţă destinat persoanelor dependente de droguri în România, noţiuni şi concepte teoretice utilizate în prevenirea consumului de droguri (factori de risc şi protecţie, etapele unei campanii de prevenire, evaluarea unei campanii de prevenire, prevenirea în mediul şcolar etc.), fenomenul substanţelor noi cu efecte psihoac-tive etc.
Formarea specialiştilor IGJR reprezintă un alt pas în efortul ANA de a informa, educa şi conştientiza personalul MAI şi societatea civilă cu privire la consecinţele consumului de droguri asupra individului.
Agenţia Naţională Antidrog este deschisă spre colaborare interinstituţională în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri, iar acest lucru se poate realiza, în primul rând, prin formarea pe această problematică şi a altor specialişti din strucuri cu atribuţii în domeniu”, ne-a informat Nicoleta Bobe, inspector principal de poliţie şi coordonator Centrul Antidrog Dâm-boviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...