F.C. Municipal Târgovişte Caută jucător cu un simţ înnăscut al golului

Date:

FcmTargovisteBăieţii lui Gigi Manea au încercat să se ridice la nivelul pretenţiilor. Au atacat cu tupeu, au mărit viteza de joc, au avut ocazii, dar acolo la finalizare, unde este cel mai greu, s-au înmuiat ca nişte caramele. Dacă erau mai eficienţi la finalizare, puteau fi pe cai mari. Dar au constituit atacul tuturor contrastelor. N-a fost în ofensivă un jucător cu un simţ înnăscut al golului. Degeaba a învăluit Cernea, Grigore a împins jocul spre atac, Enescu a şarjat energic sau Negotei a căutat culoare, pentru că Dragnea, Timofte, Mândru au ratat nepermis de mult.
Oficialii Municipalului şi antrenorul Gigi Manea caută atacanţi de careu. Variantele cunoscute sunt Florin losif (25 ani, de la Bradul Moroeni) şi loan Codroiu (19 ani, de la Atletic Fieni). în probe vor fi mai mulţi jucători dintre care Gigi Manea trebuie să aleagă.
Coman, în slujba Municipalului
Pânza de păianjen construită de apărătorii Municipalului s-a fisurat de nouă ori şi Zegheru a primit tot atâtea goluri. în acest compartiment au evoluat: Constantin, Timofte, Anghel, Gâldău, Cernea, Marinescu şi Trică. Ultimii doi au părăsit echipa târgovişteană. Marinescu, în timpul campionatului, Trică, după terminarea turului. Au mai fost utilizaţi Zidăroiu şi Banu pe postul de fundaş dreapta.
A fost adus, în această iarnă, Gabriel „Mela” Coman, care poate evolua la fel de bine fundaş central şi fundaş lateral. Mai mult ca sigur acesta se va pune în slujba echipei şi va da siguranţă apărării. Golgheterii din compartimentul median
La mijlocul terenului, Grigore a încercat, când şi când, să rupă ritmul cu şarjele sale imprevizibile. Zbaterile lui Negotei n-au avut sorţi de izbândă în faţa defensivei adverse. Pofta ofensivă a mijlocaşilor au permis învăluirile lui Cernea (pe stânga) şi Constantin (pe dreapta), infiltrările tăioase ale lui Popa şi apariţiile lui Gâldău.
în compartimentul median se află şi golgheterii echipei, Grigore-cu 4 goluri (2 cu Girom Albota şi câte unul cu Conpet Ploieşti şi F.C. Zagon), Enescu (cu Fortuna Brazi) şi Mândru (Civitas Făgăraş – din 11 m). Este posibil ca în linia mediană a Municipalului, din această iarnă, să evolueze tânărul de 19 ani, Laurenţiu Blas (PAS Pucioasa). Acesta preferă munca pe teren, care cere sacrificii în detrimentul fentelor. Cine e coordonator?
între mijlocaşii defensivi (de obicei Gâldău şi Penescu) şi atacantul împins al Municipalului (de regulă Dragnea) a fost o zonă mare neacoperită de roş-albaştri. N-a fost în acea parte a terenului măcar un jucător care să recupereze baloanele pe respingerea adversă. Odată ajuns în posesia balonului, acest jucător de legătură (între mijloc şi atac) trebuie să spargă apărarea adversă cu un-doi-uri nimicitoare şi pase verticale pe vârfuri de atac.
Municipal Târgovişte
n-a avut în lot un asemenea jucător. Dar, consider că lui Penescu i se potrivea acest rol de coordonator. Din păcate, acesta a jucat prea retras, fără să aibă valenţe pentru ofensivă.
Postul de play-maker la Municipal a fost ca o rotiţă care a scârţâit. Au lipsit acţiunile frontale
în strategia concepută de antrenorul Gigi Manea a figurat şi sufocarea adversarului prin acţiuni pe marginile terenului. în special pe banda stângă, acolo unde au acţionat Cernea şi Grigore. Acţiunile acestora au făcut ca temelia apărării adverse să se clatine şi de multe ori să se prăbuşască.
Şi pe flancul drept, unde au fost poziţionaţi Constantin şi Enescu, treaba a mers bine. Dar, în multe rânduri, aceştia şi-au rătăcit pe rând busola paselor precise şi n-au lovit năucitor.
Nici Banu n-a slăbit ritmul. S-a integrat repede în angrenajul Municipalului, dar
n-a avut execuţii la finalizare.
Au lipsit aproape cu desăvârşire acţiunile frontale. La acest capitol a fost anemie generală.
Nimeni n-a dat lecţii de realism
în multe partide „tunarii” lui Ghiorghi Zotic nu
s-au pierdut cu firea. Au călcat apăsat în terenul advers. Dar, ajunşi în careul mare advers, n-au legat pase, combinaţii, trasee. Nu prea s-au descurcat în păienjenişul apărării adverse. Dragnea a ieşit la rampă, dar mai mult ca ratangiu. Acolo, în faţa porţii adverse, niciun component al Municipalului n-a dat lecţii de realism. Nimeni n-a ieşit din letargie. Toţi atacanţii au avut o prestaţie neinspirată şi vlăguită. Un portar integralist
Portarul Radu Zegheru a avut un tur bun de campionat. A fost integralist. A fost minut de minut între buturile echipei de pe malul drept al lalomiţei. A apărat în toate cele nouă meciuri disputate. A fost protejat de o apărare decisă şi avansată, dar şi de un presing sufocant făcut de mijlocaşi şi de atacanţi.
Deşi are o valoare recunoscută, portarul Alexandru Bărboiu (24 ani) n-a fost ulilizat deloc în tur. în această iarnă a fost ofertat de Sepsi Sfântu Gheorghe (locul 2 în Liga a 4-a Covasna) şi a părăsit gruparea lui Ghiorghi Zotic. A fost adus, în locul lui, puştiul de18 ani, Adrian Tudose, care a fost împrumutat o jumătate de an la A.S. Doiceşti – juniori.
Memoria introduce date noi
Luni, 4 februarie 2013, „tunarii” târgovişteni vor face primii paşi în noul sezon. Va fi start plin de încredere că tânăra echipă a lui Gigi Manea va face o figură frumoasă în sezonul primăvăratec. Memoria şterge datele vechi (cele neplăcute), pentru a le introduce pe cele noi (să sperăm că plăcute). Se va şterge cu buretele amintirea eşecurilor cu Unirea Câmpina (0-1), S.C.M. Argeşul Piteşti (0-1), Civitas Făgăraş (1-2), F.C. Zagon (1-1), toate acasă, şi să sperăm, Municipal va avea evoluţii bune şi rezultate pe măsură. (A.l.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un nou contingent de pompieri dâmbovițeni acționează în zonele afectate de inundații din județul Galați 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului...

Un bărbat a fost reținut pentru 30 de zile  pentru că a încalcă ordinul de protecție

În  urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Secției...

Un incendiu a izbucnit la un autoturism  iar pompierii dâmbovițeni au intervenit prompt

Flăcările au cuprins un autoturism  iar pompierii dâmbovițeni au...