COPIII TREBUIE SĂ UTILIZEZE RESPONSABIL INTERNETUL

Date:

calculatorMinisterul Edducaţiei Naţionale susţine, încă din 2008, programul Sigur.Info, de promovare a utilizării responsabile a inter-netului, de către copii.
Organizaţia Salvaţi Copiii România, coordonatorul naţional al programului, lansează o invitaţie tuturor elevilor, profesorilor şi părinţilor, din România, de a se înscrie la Competiţia Europeană pentru Crearea de Conţinut Pozitiv adresat copiilor. Prin această competiţie se urmăreşte încurajarea tinerilor şi adulţilor pentru a crea noi conţinuturi online, care să fie utilizate de copii şi să valorifice resursele de calitate, deja existente.
Acest concurs este diferit de cel pe care proiectul Sigur.Ionfo îl organizează în fiecare an, cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet.
În concurs poate fi înscrisă orice formă de conţinut online, de la site-uri, blog-uri, clipuri video, până la jocuri sau aplicaţii educaţionale. Conţinutul trebuie să fie conceput pentru uzul copiilor şi să susţină folosirea internetului într-o manieră pozitivă şi educativă.
Adulţii şi copiii din întreaga ţară sunt invitaţi să se înscrie în cadrul uneia dintre următoarele secţiuni: adulţi specialişti -pentru care crearea de conţinut online reprezintă o activitate permanentă, aducătoare de profit, sau care au la dispoziţie un anumit buget sau venit pentru a angaja specialişti în scopul menţionat mai sus, adulţi non-specilişti pentru care crearea de conţinut online nu reprezintă o activitate permanentă, aducătoare de profit, sau care nu au la dispoziţie un anumit buget sau venit pentru a angaja specialişti în scopul menţionat mai sus, tineri care participă individual – persoane sau echipe de cel mult trei tineri. Data limită de transmitere a proiectelor este 15 noiembrie, acestea urmând a fi evaluate între 18-25 noiembrie, de către un juriu format din specialişti în domeniul IT, parteneri ai proiectului, elevi şi profesori. Câştigătorii vor fi anunţaţi la sfârşitul lunii noiembrie şi vor fi premiaţi cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, în cadrul Galei organizate la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...

Recomandări pe timp de caniculă

Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii; Evitaţi aglomeraţiile,...