Expoziţie de fotografie, pictură şi sculptură la Muzeul de Istorie

Date:

fotoComplexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte a găzduit o expoziţie de amploare, cu o tematică diversă, ce aparţine artiştilor Mihai Şerbănescu, Ion Mărculescu şi Ciprian Grigorescu.
Cuprinzând aproximativ 70 de lucrări de pictură, sculptură şi fotografie, expoziţia a fost vernisată vineri, 8 noiembrie 2013, ora 18.00 în sala Auditorium din cadrul Muzeului de Istorie.
Acest eveniment s-a dorit parte integrantă în cadrul manifestării culturale „Moştenirea Văcăreştilor” -Concurs Naţional de Literatură, ajuns la cea de-a XLV-a ediţie, în organizarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, Bibliotecii Judeţeane „I.H. Rădulescu”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România.
„Fotografia aleasă pentru această expoziţie este o fotografie cu temă liberă, şi am încercat să găsesc ceva care să se muleze cu lucrările celorlalţi colegi. Este o onoare pentru mine să expun alături de domnii Ion Mărculescu şi Mihai Şerbănescu. Ideea acestui proiect este una ceva mai veche, pe care am mai discutatei şi abia acum am reuşit să o materializăm”.(Ciprian Grigorescu).
„Este bine că Festivalul Moştenirea Văcăreştilor adună mai multe arte, nu numai literatură, sub semnul ctitorial al celor patru mari poeţi. (…) Îmi face o deosebită bucurie să revăd creaţia lui Mihai Şerbănescu, o creaţie foarte marcată de spiritual locului. Dacă cineva m-ar întreba de unde este Mihai Şerbănescu, şi fără să ştiu de unde este, aş putea să spun fără problem că este de la Târgovişte. Pecetea locului este foarte sensibilă (…) În lucrările lui, vegetalul răzbate prin regnul mineral. Şi este un foarte bun florist, simte bine natura, este un poet, florile sunt admirabile pur şi simplu.
Mi-a făcut o surpriză Ion Mărculescu pe care eu îl cunosc ca romancier. Construieşte bine romanul şi iată, îl vedem aici cum a construit cu ajutorul liniilor, punctelor, paralelelor nişte lucruri admirabile. De fotografii ce să vă spun? Ele înclină spre artă, spre pictură, sunt nişte fotografii mai ambiţioase, cu tendinţă spre a deveni artă adevărată”. (acad. Mihai Cimpoi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...

Recomandări pe timp de caniculă

Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii; Evitaţi aglomeraţiile,...