„Caravana Bunei Guvernări” poposeşte în Târgovişte şi Potlogi

Date:

buna guvernareAtragerea de resurse în comunitate şi identificarea de mijloace de utilizare eficace a celor existente sunt obiective recurente ale autorităăţilor şi societăţii civile de la nivel local şi naţional. Pornind de la premisa că probleme locale necesită soluţii inovatoare identificate prin implicarea comuniăţii, Biroul de Consiliere pentru Cetăţeni (BCC) Târgovişte, susţinut de Asociaţia Târgovişte spre Europa, împreună cu Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni (ANBCC), propune autorităţilor şi cetăţenilor din Târgovişte şi Potlogi un exerciţiu al dialogului şi implicării.
Dezbaterile „Potlogi, particip?! Dialog pentru comunitate”, şi „Târgovişte, particip?! Dialog pentru comunitate” organizate marţi, 19 noiembrie, începând cu ora 11.00, la Potlogi şi Târgovişte, reprezintă un astfel de exerciţiu al discuţiilor constructive şi al implicării societăţii civile şi autorităţilor. Prin intermediul evenimentului, organizatorii urmăresc familiarizarea şi stimularea cetăţenilor, reprezentanţilor sectorului ONG şi autorităţilor deopotrivă în utilizarea de metode inovatoare de participare la luarea deciziilor şi incluziune socială: bugetare participativă, contracte comunitare, finanţare alternativă – economie socială şi fonduri comunitare.
Cele două evenimente se încadrează în seria de treizeci de evenimente desfăşurate de ANBCC în cadrul „Caravanei bunei guvernări”. Concepute ca tur de prezentare a bugetării participative, contractelor comunitare şi finanţării alternative în rândul autorităţilor publice şi societăţii civile din România, „Caravana bunei guvernări” este prima activitatea de amploare dezvoltată în cadrul proiectului „Participare la puterea a 3-a: probleme locale, soluţii inovatoare şi comunităţi implicate!” implementat de ANBCC în intervalul august 2013-decem-brie 2014 şi co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contributiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Valoarea totală a proiectului este de 126 181 CHF, din care valoarea co-finanţăii din partea Elveţiei este de 113 563 CHF, iar 12 618 CHF reprezintă contribuţia ANBCC.
În vederea aplicării la nivel local a informaţiilor furnizate în cadrul „Caravanei bunei guvernări”, în perioada următoare ANBCC va întreprinde acţiuni menite a răspunde următoarelor obiective: organizarea şi formarea a 6 grupuri de dezbateri şi influenţare a politicilor publice în 6 comunităţi selectate; implementarea a cel puţin uneia dintre metodele inovatoare promovate, în fiecare dintre cele 6 comunităţi unde au fost organizate grupuri de dezbateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...