F.C.M. Târgovişte – Conpet Ploieşti 2-0(1-0) Un fotbal sincer, răsplătit cu trei puncte

Date:

fcmStadionul Academia Ghiorghi Zotic, teren foarte bun, timp frumos, spectatori 200.
Au marcat: Popa (min. 39) şi Dragnea (89).
Şuturi spre poartă 10-7, pe spaţiul porţii 7-5, cor-nere 5-5.
Au arbitrat: Dan Botescu 7 – Mihăiţă Necula 7, Nicolae Măţăoanu 7 (toţi din Bucureşti).
Observatori F.R.F.: Dan Ştefan (Bucureşti), Oleg lacomi (Piteşti).
Cartonaşe galbene: Coman – M. Olteanu, Slobo-zeanu.
F.C. Municipal: Bica 7
– Neagu 7, Coman 6,5, I. Oletanu 7, Cernea 6,5 (90 – M. Mădăran) – Daia 6,5 (82 -Lungeanu), Gâldău 6,5 (cpt.), G. Petre 7 (90 – Timofte), Mândru 6,5 (71 – Enescu 6,5) -Dragnea 7, Popa 7. Rezerve neutilizate: Andrei – Zgâmbău,
Leţu.
Antrenori: Puiu Be-cheanu şi llie Sorin.
Conpet: Nedelcovici 6
– I. Constantin 6, Badea 6,5 (cpt.), Stanca 5,5, M. Olteanu 6
– C. Gheorghe 5, Căpălău 5,5, Slobozeanu 5,5 (89 – Mihăilă), Munteanu 5,5 (83 – Ianuc) –
Gafiţa 5 (67 – Anghel 5), Abba
6,5. Rezerve neutilizate: Anghelache – Ştefan, Manea, Oae.
Antrenori: Florin Pârvu (din toamnă), Nicu Lazăr, Gică Bărbuceanu, Marian loana.
Profesorul Puiu Be-cheanu şi-a învăţat elevii că atunci când eşti pregătit, îţi propui să joci fotbal, ai şansă să şi câştigi, fiindcă pentru a-ţi dori victoria, trebuie să şi joci. în partida cu Conpet, „tunarii” târgovişteni au avut atitudine şi agresivitate, au pus suflet şi s-au dăruit. Au ţinut jocul sub observaţie. Au jucat cu chef. Şi-au pus adversarii la respect. încă de la începutul meciului, Popa (3) a stricat ordinea în defensiva prhoveană şi a ratat deschiderea scorului. Apoi, Mândru (7) a destabilizat prin îndemânare flancul drept, dar nu l-a putut bate pe portarul Nedelcovici. încet, încet, Conpet îşi revine şi D. Gheor-ghe (27) îl remarcă pe portarul Bica. Apoi, acelaşi D. Gheor-ghe (28) a trimis balonul în bară.
Băieţii lui Ghiorghi Zotic rezistă ritmului partidei. Au practicat un fotbal sincer, atacând cu dezinvoltură. în minutul 39, Bica a degajat, Popa a preluat balonul şi a şutat puternic, de la 35 m, şi Nedelcovici a rămas ca la dentist, 1-0. Un eurogol!
După pauză, „tunarii” au arătat prospeţime şi curaj. Au afişat o notă de sobrietate. Şi-au învins teama, şi-au controlat reacţiile, s-au concentrat la maxim. Toţi s-au transformat în luptători. Dragnea (54), din poziţie bună, a şutat peste poartă. Apoi, Daia (55), după ce l-a depăşit pe M. Olteanu, a centrat peste Popa. Conpet este derutată şi scoasă din ritm. E ca o corabie care nu poate să se redreseze. Dragnea colaborează cu Popa (57), dar ultimul nu cadrează şutul pe poarta lui Nedelcovici.
F.C. Municipal rămâne în atac, dar nu neglijează nici apărarea. Centrarea lui G. Petre este reluată cu capul de Coman, dar portarul Nedel-covici a fost la post. La poarta cealaltă, după cornerul executat de M. Olteanu, atacantul Paul Abba (73) a reluat balonul cu capul şi de la rădăcina barei a respins în extremis portarul Bica. Municipal pune stăpânire pe joc datorită tenacităţii şi a unei discipline desăvârşite. Este ajutată şi de adversarii care au dat o mână de ajutor, practicând un joc previzibil, cu pase în lateral şi schimbări de direcţii defectuoase. Dirijaţi de pe margine, de profesorul Puiu Becheanu, de unde li s-a cerut să joace cât mai simplu şi mai direct, „tunarii” târgovişteni au executat „ordinele” cu rigoare şi devotament. Conpet a rămas fără combustibil. Abba n-a mai mişcat în faţa lui l. Olteanu şi Coman, Neagu şi Cernea au acoperit bine flancurile, G. Petre a fost responsabil cu pasele, iar Popa şi Dragnea au sos sufletul din fundaşii centrali D. Badea şi Stanca.
Finalul de meci este exploziv. Prahovenii sunt băgaţi la cutie. Neagu (82), din lovitură liberă, de la 27 m, îi dă emoţii lui Nedel-covici. F.C.M. rămâne în atac, Conpet acceptă dominarea. Enescu (85), din poziţie excelentă, nu-l poate dobândi pe portarul Nedelcovici. Vârtejul târgoviş-tean nu s-a oprit aici. Roş-albaştrii s-au năpustit peste ofensiva prahoveană. G. Petre trimite o diagonală de 35 m, Dragnea (89) l-a întrecut în viteză pe M. Olteanu şi, cu o „scăriţă” ingenioasă, a trimis balonul în plasă, 2-0. Confruntarea a răsplătit risipa de energie şi de imaginaţie a echipei lui Ghiorghi Zotic, care e neînvinsă se patru etape.
Jucătorul meciului, Daniel Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa joci la cazino

Inainte de a incepe sa joci sloturi video sau...

Izolații cu vată minerală de calitate: Ghid pentru eficiență și durabilitate

Izolarea termică a locuinței este esențială pentru asigurarea confortului...

ALERTĂ! La temperaturi mari recipientele din plastic elimină o substanță toxică

Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare...

A DOUA OPERAȚIE PENTRU DÂMBOVIȚEANUL OCTAVIAN POPESCU

În urmă cu două săptămâni, Mihai Stoica, președintele Consiliului...