Autorităţile – pregătite să intervină în orice moment IARNA NU VA CREA PROBLEME TÂRGOVIŞTENILOR

Date:

utilajeLa nivelul Primăriei Municipiului Târgovişte a fost creat un comandament care va interveni pentru bunul mers al lucrurilor pe perioada iernii. Din el fac parte Direcţia de Salubritate, DAPP, Eco Sal, Poliţia Locală, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.
Primarul municipiului Târgovişte a precizat că Direcţia de Salubritate are pregătite 49 de utilaje şi 200 de oameni care, încă de la 15 noiembrie, sunt gata să intervină imediat ce iarna îşi va face simţită prezenţa. Dacă va fi nevoie, efectivele vor fi suplimentate. De asemenea, edilul Târgoviştei a făcut un apel la societăţile comerciale şi la cetăţenii municipiului să sprijine autoritatea publică locală în ceea ce priveşte deszăpezirea.
La căderea zăpezii, prioritate în deszăpezire vor avea intrările în municipiu, traseele pentru transportul în comun, accesul spre principalele instituţii, centura municipiului.
„Am făcut împreună un comandament, pentru a reuşi să trecem de iarna care va veni. Direcţia de Salubritate va interveni, în această iarnă, cu 49 de utilaje, atât de mare anvergură, dar şi mai mici, mult mai mobile, cu care se poate interveni pe spaţii mai mici. Primăria Târgo-vişte este pregătită pentru venirea iernii. larna nu ne va lua prin surprindere, cum nu ne-a luat de şase ani încoace. Sper ca, şi în acest an, să avem aceeaşi eficienţă şi să nu avem nicio situaţie dificilă -mă refer aici la drumuri blocate. În Târgovişte, timp de şase ani, nici măcar o străduţă sau alee, intrare într-un areal restrâns nu a fost blocată. Atunci când vor cădea ninsorile, se va acţiona în etape, prioritar pentru intrările şi ieşirile în oraş, inelul de centură, principalele instituţii publice (Spital, Pre-fec-tură, Primărie, căile pentru transportul în comun). Avem toate categoriile de utilaje şi oameni, pentru a putea interveni şi a asigura tuturor cetăţenilor municipiului Târgovişte, dar şi celor care tranzitează Târgoviştea, condiţii normale de siguranţă a traficului. Fac un apel la societăţile comerciale şi la persoanele fizice, în principiu la cei care stau la casă, dar şi cei ce locuiesc la bloc, să dea o mână de ajutor administraţiei. Avem 200 de oameni cu care vom acţiona în această iarnă. Nu este un efort prea mare – eu voi fi primul care voi face acest lucru – rog cetăţenii municipiului Târgovişte să-şi cumpere lopeţi, alte scule şi ustensile care ar putea să îi ajute la acţiunea de deszăpezire şi să nu pregete să dea o mână de ajutor pentru a deszăpezi trotuarele, pentru a nu se crea gheaţă, pentru a nu apărea accidente. Fac apel la Asociaţiile de proprietari care, prin intermediul DAPP, vor fi înştiinţate oficial săptămâna viitoare. Poartă ■ responsabilitatea asupra ţurţu-I rilor care se pot crea la ştreşini. I Pot cere oricând sprijinul I primăriei şi al ISU. Există I maşini speciale, dotate cu scări I telescopice, care pot rezolva I această problemă. Nu vreau să I avem niciun accident de acest I gen. De săptămâna viitoare s-a I anunţat  că,   pe teritoriul României, vor începe ninsorile. Din 15 noiembrie, noi suntem pregătiţi să facem faţă iernii care se va abate asupra municipiului. Vreau ca cetăţenii să se simtă în siguranţă, dar în acelaşi timp să fie responsabili şi solidari cu noi toţi. Împreună facem o echipă care va face viaţa târgoviştenilor puţin mai bună şi în această iarnă”, a declarat Gabriel Boriga.
Alături de edilul Târgo-viştei, la această conferinţă, s-au aflat: viceprimarul Ciprian Prisăcaru, city-managerul Gabriel Cioacă, directorul Direcţiei de Salubritate – Dănuţ Badea, directorul DAPP – Dorin Maican, şeful Poliţiei Locale – Gheorghe Dinu şi directorul Eco Sal -Cătălin Pană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...

Recomandări pe timp de caniculă

Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii; Evitaţi aglomeraţiile,...