ELEVII, SPRIJINIŢI SĂ EXPLOREZE OPŢIUNI PROFESIONALE

Date:

eleviProiectul Opening Opportunities a fost deschis, ieri, la Biblioteca Judeţeană, unde au fost prezenţi elevi de la clasele a Xl-a şi a XII-a, dar şi toţi partenerii acestui proiect – reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, AJOFM, Programului EURES, dar şi Microsoft, Irex şi TechSoup România şi, evident, ai Bibliotecii Judeţene.
Opening Opportunities este un program de orientare educaţională şi de carieră în care voluntarii Microsoft România sprijină elevii de liceu să exploreze opţiuni profesionale şi să îşi dezvolte propriul plan de carieră. Programul îmbină evenimente locale organizate în biblioteci publice cu sesiuni de mentorat online şi seminarii online publice – totul cu scopul de a oferi elevilor de liceu informaţii actuale despre piaţa muncii şi care sunt abilităţile şi cunoştinţele necesare în acest mediu dinamic. Biblioteca Judeţeană Dâmboviţa are rolul de a intermedia toate procesele şi întâlnirirle dintre organizatori şi elevii dornici să se pregătească pentru un viitor loc de muncă din timp.
Beneficiare ale acestui proiect mai sunt şi oraşe precum Cluj-Napoca, Craiova, Focşani, Iaşi, Mediaş, Oneşti, Târgu Jiu, Segarcea, Sibiu şi, bineînţeles, Târgovişte. În perioada decembrie 2013 -mai 2014, elevii vor participa la seminarii online despre cariere – de la vânzări la management -, cu profesionişti Microsoft România; vor putea aplica la mentorat one-on-one cu voluntari Microsoft România şi vor putea participa la evenimente locale organizate în biblioteci despre cum îţi poţi alege şi planifica o carieră de succes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...