Considerat unul dintre fotbaliştii de aur ai României, după încetarea activităţii propriu-zise lucru inevitabil datorat vârstei, Gheorghe Hagi s-a orientat către activitatea de manager şi antrenor. Benficiind de o bogată cultută fotbalistică, în plan tehnic, Hagi este cel care reuşeşte să creeze premisele lansării unor noi speranţe ale fotbalului românesc. Din păcate, de la înălţimea experienţei sale fotbalistice, uneori exigenţele lui Hagi depăşesc atât posibilităţile fizice cât intelectuale ale celor implicaţi în fenomen. Pentru mulţi pare ciudat considerentul de posibilităţi intelectuale, dar nu trebuie să uităm că fotbalul de calitate nu înseamnă doar abilitatea de a construi faze de gol sau crearea de momente ce permit finalizarea golului în sine. Fotbalul înseamnă şi dimensiunea intelectuală a construirii jocului în teren. Un fotbal performant nu înseamnă doar rapiditate de mişcare, forţă fizică. Fotbalul de calitate implică şi o cultură, aproape în exclusivitate vizuală, a ceea ce sunt considerate şi consacrate drept construcţii ideale de joc pentru finalizarea victoriei. Ori, acest aspect implică analiza şi capacitatea de memorare a ceea ce este exemplar în jocul de fotbal, ceea ce duce la apariţia de noi combinaţii tehnice. Toate aceste ultime aspecta implică şi existenţa unei capacităţi intelectuale apte să prelucreze optim, nu doar să memoreze automat momentele ce pot deveni baza tactică a jocului de fotbal. Din acest punct de vedere trebuie înţeleasă decizia lui Hagi de a renunţa la antrenorul echipei Viitorul Constanţa, Bogdan Vintilă.
„Am încheiat colaborarea cu Viitorul considerând, în momentul acesta, că aşa este cel mai bine, atât pentru mine, cât şi pentru club. Îi mulţumesc lui Gică Hagi pentru tot ce a făcut pentru mine şi îi urez mult succes în continuare”, a declarat Vintilă.
Totodată, gruparea FC Viitorul a anunţat că staff-ul tehnic al echipei a fost completat după despărţirea de Bogdan Vintilă, cu Ştefan lovan şi Cristian Sava, care începând de luni sunt antrenori secunzi ai echipei pregătite de Gheorghe
Hagi.
Din echipa tehnică mai fac parte Cristian Bălaşa (antrenor secund), Mihai Nădăban (antrenor de portari), Roberto Berruero (preparator fizic) şi Paul Ciocănescu (kinetoterapeut).
Căpitan al formaţiei Steaua când a cucerit Cupa Campionilor Europeni (1986), tehnicianul Ştefan lovan (54 de ani) a fost secundul lui Victor Piţurcă la naţionala României, iar ulterior a devenit selecţionerul echipei naţionale Under 19. lovan a fost înlocuit de curând din acestă ultimă funcţie de noua conducere a FRF, sursa Mediafax.
Cristian Sava, în vârstă de 46 de ani, a fost jucător la Dinamo şi Rapid, în perioada 1985-1995, şi a antrenat ulterior cele cinci loturi de juniori ale naţionalei României (U15, U16, U17, U18, U19 în perioada 2005-2010).
Hagi taie şi spânzura
Date: