Inspectorul şcolar general al ISJ Dâmboviţa, profesorul Sorin Ion, a prezentat într-o conferinţă online câteva date statistice din care rezultă că, cel puţin la nivelul judeţului, situaţia poate fi catalogată drept mulţumitoare, vorbind aici despre organizarea cursurilor prin intermediul mijloacelor electronice. Sunt în total 63484 elevi din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, dintre care 84,74% au acces la Internet şi dispun de mijloacele tehnice necesare. Situaţia este mai bună în mediul urban, unde procentajul trece de 91%, iar dintre cadrele didactice, 98,86% dispun de mijloacele necesare pentru a interacţiona online cu elevii.
Este adevărat, nu toate sunt roze şi, ca de obicei, unii fac mai mult, alţii mai puţin. Este îmbucurător totuşi că lucrurile se mişcă în direcţia dorită, în perspectiva uşurării acţiviţăţii de la începutul anului şcolar viitor, când va trebui recuperat restul de materie nepredată după 11 martie.În paralel cu problematica organizării activităţii didactice online, la ISJ există preocupare pentru creşterea gradului de accesibilitate, un rol important
revenind aici şi autorităţilor administraţiei publice locale.
Inspectorul şcolar general a dat asigurări că toţi elevii vor avea situaţia şcolară încheiată la timp şi a prezentat procedurile adoptate la nivelul MEC, prezentate de targoviştelive.ro imediat după adoptare. Preocuparea majoră este ca examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalaureat să fie organizate în condiţii de maximă siguranţă pentru sănătatea elevilor şi profesorilor. În consecinţă, pentru a asigura respectarea regulilor de distanţare, a fost propusă ca variantă de lucru organizarea examenelor respective în instituţiile în care elevii au urmat cursurile şi nu ca până acum, pe centre de examen.Tot ca element de noutate, la Bacalaureat vor fi susţinute mai întâi probele scrise. Între 2-12 iunie, elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, vor putea merge la şcoală pentru perioada de pregătire.
Nu în ultimul rând prof. Sorin Ion a declarat că a fost deschisă o linie de telefon specială- 0800 816 245, unde părinţi şi profesori pot obţine toate lămuririle necesare, interesul comun fiind depăşirea cu bine a acestei perioade critice.