10 milioane de dolari, recompensă, pentru candidaţii ce n-au ratat pragul de 3%, la prezidenţiale

Date:

Partidele politice, prin reprezentanţii lor în Parlamentul României, dau legi, aparent în folosul poporului, al oamenilor simpli, dar, în realitate, legile date, de unele habar n-avem, sunt votate numai spre folosul paraziţilor din Camera Deputaţilor şi Senat.
O pomană de 20.000 de salarii minime pe economie, echivalent a 41 milioane lei
Astfel, de anul acesta, politicienii din Parlament au transformat alegerile prezidenţiale într-o afacere profitabilă. Dar, să ne lămurim despree ce este vorba. Conform site-ului „Realitatea.net”, în urma alegerilor pentru funcţia, respectiv disfuncţia de preşedinte al statului de fraieri, denumit România,, doar şase candidaţi, dintre cei 14 înscrişi în cursa alegerilor prezidenţiale, au reuşit să depăşească pragul de 3% din intenţiile de vot ale românilor, fiind astfel, eligibili, pentru decontarea unei sume colosale: maximum 20.000 de salarii minime pe economie, deci 41 milioane lei.
Nevoia scuză… câştigul
Deşi erau conştienţi că nu au şanse să se cocoaţe pe fotoliul prezidenţial, pe care era deja prins bileţelul cu menţiunea „rezervat”, unii candidaţi au intrat în cursă deoarece, în 2019, statul le decontează cheltuieli de campanie de până la 10 milioane de dolari tur cu condiţia să treacă pragul de 3% din voturi.
După numărarea voturilor, până la ora 10.29 a.m., din data de 11 noiembrie, situaţia se prezenta astfel: 37.79% lohannis; 22.33% Dăncilă; 14.94% Barna; 8.86% Diaconu; 5.72% Paleologu; 3.89% Hunor; 2.65% Bruynseels şi 1.53% Cumpănaşu.
Deci, în aceste condiţii Ramona loana Bruynseels, Cumpănaşu şi ceilalţi aflaţi sub el, pierd şansa de decontare a celor 41 milioane lei (10 milioane dolari), cheltuieli de campanie, deoarece nu au realizat pragul de 3 procente. Nicio şansă pentru bani pentru Viorel Cataramă, Bogdan Stanoevici, Cătălin Ivan, John Ion Banu, Sebastian Popescu sau Ninel Peia. Spre deosebire de celelalte alegeri prezidenţiale, 2019 este scrutinul cel mai bogat financiar. Candidaţii pot deconta o sumă aproape dublă faţă de alegerile precedente, de exemplu din 2014, când au fost acceptate, pentru decontare, cheltuieli de maximum 5,4 milioane de euro pe candidat.
Dar să vedem câţi bani au cheltuit candidaţii la prezidenţiale. Conform aep.ro: Viorica Dăncilă – 16 mil. lei; Mircea Diaconu – 15.5 mil. lei; Klaus lohannis – 13 mil. lei; Theodor Pale-ologu – 6,5 mil. lei; Dan Barna – 6,5 mil. lei; Kelemen Hunor – 445 mii lei.
Şmecherie conform… legii
Adevărul pe care nu-l poate nega nimeni, dar chiar nimeni dintre cei ce mai au un rest de creier funcţional, în cutia craniană, rest ce produce, desigur, resturi de gândire şi de demnitate umană, pe scurt, cei ce gândesc, realizează că politicienii, după ce ajung în Parlament, cu ajutorul votului dat de fraieri, prima lor grije este să dea legi în folosul lor, fără să realizeze că de acestea pot profita şi duiumul de infractori ce nu au idealuri politice, ce doar griji de a scăpa de sau din închisoare.
Marian Muhuleţ, vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a declarat pentru Europa Liberă: „Există un plafon, contribuţiile pot fi de maximum 20.000 de salarii minime pe economie”. De asemenea, Marian Muhuleţ a precizat în plus: „Conform Legii 334/2006 privind finanţarea partidelor şi campaniilor electorale, un candidat la prezidenţiale poate cheltui aproape 10 milioane de dolari (41,6 milioane de lei, la un salariu minim brut de 2.080 lei) în campania electorală, din contribuţii şi donaţii, bani pe care apoi AEP îi returnează. Pentru a primi banii înapoi de la stat, candidaţii trebuie să aibă acte doveditoare pentru cheltuielile efectuate în campanie”.
Deci, returnarea banilor cheltuiţi în campanie se face însă cu o singură condiţie: candidatul să fi obţinut cel puţin 3% din voturile valabil exprimate.
Cu un minim efort de atenţie, se observă că această lege, 334/2006 a fost dată în perioada Băsescu, pe care unii îl consideră un geniu al politicii româneşti. Din acest punct de vedere cam aşa este, dar nu a fost singurul. Trebuie, la această galerie de care, dacă era deştept, poporul român se putea lipsi, să-l agăugăm şi pe Iliescu. Dacă cei doi ar iubi cu adevărat poporul pe care l-au fraierit, ar trebui să se ducă amândoi în largul Mării Negre, să-şi lege unul altuia de gât un bolovan şi să-şi facă reciproc vânt în apa sărată ca lacrimile produse de traiul amar al poporului, trai ale cărui baze ei doi le-au pus, ajutaţi de lichelele supravieţuitoare comunismului prăbuşit în 1989, 22 decembrie.
O întrebare finală pentru cei puţini. Când spun cei puţini, mă refer la cei ce gândesc logic, fiind destul de dificil de fraierit, mă refer la cei ce n-au fost educaţi în cultul dispreţului de oameni şi iubirii nemăsurate de bani. Deci: de ce trebuia Legea 334/2006 ce nu contribuie cu nimic la creşterea gradului de normalitate şi confortabilitate a vieţii omului simplu? De fapt, până când românii se vor mai lăsa fraieriţi?
Să nu uitâm că de această lege, Legii 334/2006, profită toţi şi PSD-ul, şi PNL-ul, şi USR-ul, şi PMP-ul, şi Pro România, şi UDMR-ul, şi aşa-zişii candidaţi independenţi, profită toţi dacă trec de pragul de 3%, un prag electoral intenţionai mic ca să plece toţi mulţumiţi acasă, şi câştigătorul şi cei ce au luat-o în… palmă. Ţinând cont de faptul, că doar nu suntem copii de grădiniţă, că doritorii de funcţie de preşedinte de Stat nu reprezintă interesele poporului, ci doar interesele partidului sau alianţelor politice ce-i propulsează, n-ar fi mai bine să suporte cheltuielile aferente din propriul lor buzunar sau din cel al propriei lor clientele? N-ar fi corect ca această Lege 334/2006 să fie abrogată? De ce oamenii simpli să plătească din buzunar efortul financiar al unor indivizi care nu le reprezintă cu nimic interesele? Ce părere aveţi? Sau nu puteţi pricepe că escrocii de azi pot uşor deveni politicienii de mâine? Chiar aşa de cretinizat şi fraier a ajuns omul simplu? Au ajuns românii, în 30 de ani de spoială de democraţie, un popor de papagali şi de maimuţe? Totuşi, nu cred că aşa ceva a fost posibil. Chiar nu cred.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Idei interesante pentru mânere și butoane pentru ușile de interior

Mânerele și butoanele pentru ușile de interior sunt detalii...

Târgoviște sărbătorește 1 Decembrie, Ziua Națională a României 

Târgoviște se pregătește să celebreze cu mândrie Ziua Națională...

„Perspective florale” la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița invită publicul să...

CSM TÂRGOVIȘTE E ARBITRATĂ CORECT

După analizele efectuate de video-observatorii FR Baschet, Colegiul Central...
error: Conținutul este protejat!!