100 de pachete de alimente de bază pentru populaţia aflată în autoizolare sau izolare instituţionalizată, pregătite de Crucea Roşie Dâmboviţa

Date:

Crucea Roşie Română râmâne în continuare în prima linie a asistenţei umanitare alături de cei aflaţi în nevoie.
În plină criză de coronavirus este nevoie să dăm dovadă de grijă faţă de aproapele nostru, să fim responsabili şi, mai ales, să respectăm sfaturile medicale ale autorităţilor competente.
Crucea Roşie Dâmboviţa este la datorie şi în colaborare permanentă cu autorităţile judeţene şi locale, asistă populaţia aflată în autoizolare prin asigurarea pachetelor de alimente de bază conform normelor şi standardelor Crucii Roşii Române pentru situaţii de urgenţă, oferă sprijin logistic, uman şi material pentru a consolida răspunsul ţării noastre la ameninţarea cu noul coronavirus (COVID-19). ^
Incă de vineri seară, Crucea Roşie Dâmboviţa are pregătite 100 de pachete de alimente. Un pachet cu alimente de bază cântăreşte 12,5 kg şi asigură necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni.
Crucea Roşie Dâmboviţa a anunţat DSP Dâmboviţa că are pregătite cele 100 de pachete de alimente şi mai departe să înştiinţeze administraţiile locale care au persoane autoizolate şi au nevoie de acest sprijin. Până la acest

moment, au fost doar două solicitări din partea Primăriei Fieni şi din partea Primăriei Dărmăneşti.
Având în vedere răspândirea galopantă a acestei afecţiuni, necunoscute până acum, Cruce Roşie îndeamnă pe cetăţeni la calm şi raţiune.
Protejaţi-vă, evitaţi contactul
direct!
Evitaţi zonele aglomerate unde sunteţi expuşi la contact direct şi/sau interacţiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
Feriţi copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafeţe/obiecte comune de către un număr mare copii.
Limitaţi la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrăţişările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea feţelor cu mâinile.
Se recomandă, inclusiv în privinţa persoanelor împreună cu care locuiţi, să NU intraţi în contact direct decât după igienizarea mâinilor atunci când reveniţi la domiciliu.
Evitaţi atingerea suprafeţelor care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane, precum: balustrade, clanţe, mânere, butoane de lift sau de acces.

În cazul în care sunteţi totuşi nevoiţi să atingeţi aceste suprafeţe, prote-jaţi-vă folosind şerveţele de unică folosinţă.
Păstraţi o distanţă semnificativă, de 1,5 metri, faţă de celelalte persoane pe care le întâlniţi. În cazul în care vă aflaţi în transportul în comun încercaţi să NU staţi faţă în faţă cu alte persoane.
Asiguraţi-vă, după folosirea transportului în comun, că v-aţi igienizat mâinile înainte de a vă atinge faţa, nasul sau gura.
Folosiţi, pe cât posibil, rute sau modalităţi alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiţi intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.
În zonele urbane, pentru distanţe mici, se recomandă folosirea modalităţilor alternative de deplasare, fie cu bicicleta/trotineta electrică, fie mersul pe jos.
În mod obligatoriu, românii care se întorc în ţară din zone de risc vor trebui să intre în autoizolare la domiciliu, ceea ce presupune ca întreaga familie să facă acelaşi lucru.
Limitaţi folosirea bancnotelor şi a monedelor, optând pentru plăţi cu cardul/telefonul sau plăţi on-line.
Transmiterea viruşilor se realizată într-o pondere semnificativă prin intermediul banilor, cu care ia contact, statistic, un număr foarte mare de persoane.
Optaţi pentru munca de acasă, în măsura în care aveţi această posibilitate oferită de angajator.
Respectaţi cu stricteţe regulile de igienă personală recomandate de autorităţi, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât şi pe cei apropiaţi. Folosiţi masca de protecţie doar în cazul în care aveţi simptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalţi.
Spălaţi-vă pe mâini cu apă şi săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafaţă potenţial con

taminată.
Folosiţi prosoape de hârtie, de preferat, pentru a vă şterge mâinile.
Nu vă atingeţi ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.
Dacă strănutaţi sau tuşiţi acoperiţi-vă gura şi nasul cu un şerveţel de unică folosinţă, pe care aveţi grijă să-l aruncaţi imediat la coşul de gunoi.
Dezinfectaţi frecvent, cu soluţie pe bază de alcool sau clor, suprafeţele cu care intraţi în contact, atât acasă cât şi la locul de muncă.
Aerisiţi de mai multe ori pe zi încăperile în care desfăşuraţi activităţi.
Luaţi medicamente antivirale sau antibiotice numai la prescripţia medicului.
NU beţi lichide din aceeaşi sticlă/pahar cu alte persoane şi nu folosiţi aceleaşi tacâmuri.
NU intraţi în contact direct cu persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice coronavirus.
Masca de protecţie/masca chirurgicală îi protejează pe cei din jurul dumneavoastră, în cazul în care aveţi simp-tome de gripă sau răceală, întrucât previne răspândirea virusului pe cale respiratorie.
Masca de protecţie trebuie să acopere complet nasul şi gura persoanei care o poartă.
Ţineţi cont de faptul că nu în toate cazurile infectarea cu noul coronavirus(COVID-19) este vizibilă prin simptome specifice (tuse, febră, dificultăţi în respiraţie).
Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoştinţă de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus.
Informaţi-vă despre noul coron-avirus numai din surse oficiale!
Puteţi obţine detalii dacă sunaţi la 0800.800.358, care este un număr de informare, nu este un număr de urgenţă.
Doar în cazul urgenţelor sunaţi la
112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

După „gerul Bobotezei”, la Târgoviște au înflorit ghioceii!

Pentru al doilea an consecutiv, la Târgoviște primii ghiocei...

ITM Dâmbovița: Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați

Pe parcursul trimestrului IV al anului 2024, Inspectoratul Teritorial...

Anvelopele de iarnă, siguranța pe drum în sezonul eece

În contextul condițiilor meteorologice din sezonul rece, Registrul Auto...