28 de permise de conducere reţinute

Date:

POLITIAViteza, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum şi trafic, oc upă locul doi în ierarhia principalelor cauze generatoare la nivel naţional, fiind cauza a 18,70% din totalul accidentelor. În perioada 17-23 august a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat acţiuni preventive pentru reducerea numărului de accidente de circulaţie produse pe fondul nerespectării vitezei legale. Activităţile au fost circumscrise calendarului campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL. Astfel, au fost folosite autovehiculele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora. În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 1.358 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 28 de permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare. 835 de conducători auto au fost amendaţi pentru exces de viteză, în cazul a 22 dintre aceştia fiind dispusă şi măsura suspendării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile ca urmare a depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv.
Neadaptarea vitezei la
condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere!
– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic!
– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
– Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă .
– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! – Folosiţi centura de siguranţă -vă poate salva viaţa în caz de accident;
– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.
– Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele! – Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
Numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ce servicii oferă un detectiv particular și cum te pot ajuta?

Când vine vorba de situații delicate care necesitată discreție...

Servicii SEO: Ghid Complet pentru Creșterea Vizibilității Online

Într-o lume digitalizată, vizibilitatea pe internet este esențială pentru...

Cele mai bune saltele pentru dormitor în Moldova

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea noastră fizică...

Stiluri Elegante pentru Femei – Rochii Hermosa și Pantofi Asortați

Moda modernă oferă o varietate de opțiuni pentru femeile...