48 de unități școlare din Dâmbovița primesc fonduri pentru reducerea abandonului școlar

Date:

Cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Educației implementează  Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, ca parte a Programului de țară  „România Educată”. Este  vorba despre asigurarea  cu fonduri de până la 200000 de euro/unitate, pentru mai mult de 2500 de școli, în vederea reducerii acestui risc. Dintre acestea, 48 de școli și licee sunt din Dâmbovița, fapt scos în evidență de inspectorul școlar general adjunct Dan Alexandru Tică:

“Este poate cel mai amplu proiect pe care unitățile de învățământ din Dâmbovița l-au accesat. Este vorba despre reducerea fenomenului abandonului școlar, unde 48 de unități din județ au fost incluse  și vor fi primi fonduri între 100.000-200.000 de euro, bani pe care îi pot folosi pentru reducerea abandonului. Aici, fiecare director de unitate își poate crea o strategie pe specificul unității: pot achiziționa materiale, pot crea proiecte cu M.A.I. pe acest segment. Tot în direcția reducerii abandonului, avem în desfășurare un proiectul O masa caldă. În județul Dâmbovița avem 8 unități de învățământ cuprinse, cu peste 2000 de elevi beneficiari. Un proiect benefic, elevii din medii defavorizate fiind atrași astfel spre școală”

48 de școli și licee din județul Dâmbovița, pe lista unităților de învățământ eligibile pentru finanțare prin schema de granturi PNRAS

În cadrul Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, la nivelul județului Dâmbovița pe listă sunt înscrise școli gimnaziale, licee tehnologice și licee teoretice din mai multe localități, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, care în anii 2018-2019 și 2020-2021 au înregistrat risc mediu și ridicat de abandon școlar. Printre acestea: Liceul Tehnologic Cojasca, Liceul Teoretic Mihai Viteazul Vișina, Liceul Teoretic Ion Ghica Răcari, școli gimnaziale din Braniștea, Brănești, Corbii Mari, Bucșani, Iedera, Lungulețu, I.L.Caragiale, Finta, Mătăsaru, Mogoșani, Moroieni, Niculești, Potologi, Răscăieți, Vârfuri, Vișina, Poiana, Șotânga, Titu. Totodată, au fost incluse și două școli din Târgoviște: Școala Gimnazială Smaranda Gheorghiu și Școala Gimnazială Prof. Paul Bănică.

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) beneficiază de o finanțare de 543 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

După „gerul Bobotezei”, la Târgoviște au înflorit ghioceii!

Pentru al doilea an consecutiv, la Târgoviște primii ghiocei...

ITM Dâmbovița: Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați

Pe parcursul trimestrului IV al anului 2024, Inspectoratul Teritorial...

Anvelopele de iarnă, siguranța pe drum în sezonul eece

În contextul condițiilor meteorologice din sezonul rece, Registrul Auto...