CHINDIA  ARE JUCĂTORI DE NAȚIONALĂ

Date:

Unirea Slobozia și Chindia Târgoviște dau și ele cel puțin un jucător la o echipă națională de seniori. Cele două cluburi din Liga 2 se alătură, astfel, în această perioadă, formațiilor Campionii FC Argeș, Progresul Spartac și Ceahlăul Piatra Neamț, care au fotbaliști convocați la țări din Africa.

Trupa ialomițeană dă un jucător la naționala Moldovei, la care are nu mai puțin de trei internaționali și cea dâmbovițeană, titrează liga2.prosport.ro.

Din România, selecționerul Serghei Cleșcenco a mai convocat pentru jocurile cu Albania și Cehia și doi jucători din prima ligă, de la FC Voluntari și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Obișnuiți în ultimul timp cu convocări la naționala Moldovei, portarul Dorian Railean (Chindia), mijlocașii Vadim Rață (FC Voluntari), Serafim Cojocari (Unirea Slobozia) și Victor Bogaciuc (Chindia) și atacanții Vitalie Damașcan (Sepsi OSK) și Maxim Cojocaru (Chindia) se află și de această dată pe lista jucătorilor chemați de selecționerul Serghei Cleșcenco pentru acțiunea din luna noiembrie, ultima din 2023, scrie liga2.prosport.ro, singurul site specializat în informații din ligile inferioare.

Cei șase fotbaliști care activează în fotbalul românesc, doi în prima ligă și patru în Liga 2, dintre care trei de la Chindia Târgoviște, vor avea șansa să joace zilele următoare meciuri tari cu Albania (17 noiembrie, ora 19:00, pe stadionul Zimbru din Chișinău) și, în special, cu Cehia (20 noiembrie, ora 21:45, pe stadionul Andruv din Olomouc, în Cehia).

Aceștia s-au alăturat deja lotului național al țării lor și în perioada 13-21 noiembrie 2023 sunt în cantonament de pregătire, timp în care vor juca și cele două partide din preliminariile EURO 2024.

Meciuri și goluri la naționala Moldovei pentru jucătorii convocați din România: Dorian Railean (14 / 0), Vadim Rață (41 / 2), Serafim Cojocari (8 / 0), Victor Bogaciuc (7 / 0), Vitalie Damașcan (32 / 3), Maxim Cojocaru (17 / 0).
Meciuri și goluri la echipa de club, în acest sezon, pentru jucătorii convocați din România la naționala Moldovei: Dorian Railean (Chindia, L2, 12 / 0), Vadim Rață (FC Voluntari, L1, 16 / 1), Serafim Cojocari (Unirea Slobozia, L2, 13 / 0), Victor Bogaciuc (Chindia, L2, 7 / 2), Vitalie Damașcan (Sepsi OSK, L1, 8 / 0), Maxim Cojocaru (Chindia, L2, 9 / 0).

Naționala Moldovei vine după un nou rezultat mare înregistrat în preliminarii, și tot contra Poloniei. După ce în iunie surprindea cu victoria de la Chișinău, scor 3-2, după ce a revenit de la 0-2, în fața selecționatei lui Robert Lewandowski, la mijlocul lunii trecute a reușit o remiză în fața Poloniei, scor 1-1, chiar la Varșovia, de această dată basarabenii fiind cei care au condus și au fost egalați.

Moldova face parte din Grupa E a Preliminariilor EURO 2024 și are 9 puncte acumulate în șase jocuri, fiind pe locul 4 din 5. Din grupă fac parte Albania (locul 1, 13 puncte), Cehia (l2, 11), Polonia (l3, 10 și meci în plus) și Insulele Feroe (l5, 1 și meci în plus).

În ultimele două meciuri ale grupei, Moldova va mai întâlni Albania, acasă, și Cehia, în deplasare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pomii fructiferi înfloresc în plină toamnă

La Răscăeți, județul Dâmbovița – 22 octombrie 2024, o...

Atenție la  mesajele frauduloase 

Pe măsură ce perioada de cumpărături se intensifică, infractorii...

Incendiu produs la o casă în localitatea Brezoaia

Garda de Intervenție Răcari  a intervenit cu două autospeciale...
error: Conținutul este protejat!!