Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia a participat la activitătile dedicate Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului

Date:

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului este dedicată sensibilizării și informării publicului larg despre tulburarea spectrului autist (TSA). Această zi are ca obiectiv principal creșterea gradului de conștientizare și înțelegere față de persoanele afectate de autism, evidențiind necesitatea diagnosticării timpurii și a intervenției. 

Autismul este o condiție care nu discriminează, afectând indivizi de toate genurile, rasele și naționalitățile, și remarcându-se printr-o incidență în creștere în rândul copiilor. Prin urmare, se accentuează importanța acceptării și integrării persoanelor cu autism în societate, promovând totodată educația și sprijinul necesar pentru acestea și familiile lor.

Grija pentru persoanele sensibile, aflate în suferință sau în incapacitatea de a- și purta singure de grijă, trebuie să ne definească. 

Deși acești oameni se confruntă adesea cu provocări în comunicare, înțelegere socială și adaptare la mediul înconjurător, aceștia reușesc să aducă o perspectivă specială și contribuții semnificative în comunitățile din care fac parte. 

” Este important să recunoaștem că fiecare individ este unic și valoros, iar persoanele cu autism au nevoie de sprijinul nostru și de empatia noastră, au nevoie de un mediu inclusiv și de răbdarea noastră în procesul lor de formare și educare. 

Admirație deplină persoanelor care se implică activ în creșterea și educarea acestor persoane minunate!”, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa joci la cazino

Inainte de a incepe sa joci sloturi video sau...

Izolații cu vată minerală de calitate: Ghid pentru eficiență și durabilitate

Izolarea termică a locuinței este esențială pentru asigurarea confortului...

ALERTĂ! La temperaturi mari recipientele din plastic elimină o substanță toxică

Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare...

A DOUA OPERAȚIE PENTRU DÂMBOVIȚEANUL OCTAVIAN POPESCU

În urmă cu două săptămâni, Mihai Stoica, președintele Consiliului...