Ziua Porţilor Deschise pentru copii, la Jandarmeria Dâmboviţa

Date:

Peste 200 de elevi şi preşcolari, însoțiți de părinţi și cadre didactice de la unități școlare din municipiul Târgovişte și localitățile Voinești și Băleni, au răspuns invitaţiei Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa și au păşit pentru prima dată într-o unitate militară.

Timizi la prima vedere, copiii nu au stat prea mult timp deoparte şi, animaţi de curiozitatea specifică vârstei, au adresat întrebări şi au probat o parte din echipamentul pe care îl folosesc jandarmii în misiunile speciale și de asigurare a ordinii publice.

Aceștia au vizitat atelierele cu echipamentele folosite de jandarmii montani în misiuni de salvare, materialele specifice de protecție și intervenție, ținuta militară, mijloacele auto și au fost încântați de exercițiile demonstrative de autoapărarae, cu câinii de serviciu și de intervenție antiteroristă. Totodată, specialiștii în domeniul resurselor umane le-au prezentat elevilor de liceu condițiile privind o viitoare selecționare pentru școlile postliceale de subofițeri ale Jandarmeriei Române.

Întreaga activitate a avut ca scop familiarizarea copiilor cu privire la rolul, atribuțiile și misiunile jandarmilor dâmbovițeni.

Acțiunea “Ziua Porţilor Deschise” se înscrie în seria activităților dedicate sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, instituție care pe data de 3 aprilie a.c. aniversează 174 de ani de la înființare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa joci la cazino

Inainte de a incepe sa joci sloturi video sau...

Izolații cu vată minerală de calitate: Ghid pentru eficiență și durabilitate

Izolarea termică a locuinței este esențială pentru asigurarea confortului...

ALERTĂ! La temperaturi mari recipientele din plastic elimină o substanță toxică

Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare...

A DOUA OPERAȚIE PENTRU DÂMBOVIȚEANUL OCTAVIAN POPESCU

În urmă cu două săptămâni, Mihai Stoica, președintele Consiliului...