Semnal! Sunt copii  care nu prind locuri la școlile de circumscripție din cauza numărului celor cu „reședința” în Târgoviște

Date:

Primarul Cristian Stan a adus în atenție o problemă foarte serioasă, care s-a acutizat în ultimii ani. Este vorba despre metodologia deficitară și permisivă  privind înscrierea copiilor în școli și grădinițe, care nu face diferența între cei cu domiciliul și cei cu „reședința” în oraș. Este de înțeles faptul că școlile din Târgoviște sunt mult mai atractive din multe puncte de vedere, la fel grădinițele, dar asta nu înseamnă că trebuie să sufere copii târgoviștenilor care plătesc taxe și impozite din care sunt întreținute unitățile de care vorbim.

„Vreau să spun câteva lucruri cu privire la înscrierea la unitățile de învățământ. Suntem în perioada înscrierilor și constatăm că foarte mulți copii din Târgoviște nu se pot înscrie la grădinițele și școlile din oraș! De ce? Pentru că metodologia națională permite înscrierea pe baza unei simple reședințe! Nu am nimic cu copiii din alte unități administrativ -teritoriale dar nu este admisibil ca un copil care locuiește exact lângă școală să nu poată fi înscris la acea școală. Vorbim de probleme de trafic, de tot felul de aspecte, dar nu stabilim niște reguli clare, prin care copiii care au domiciliul (nu reședința n.r.) în circumscripția unei școli să aibă prioritate la înscriere. Avem școli în Târgoviște în care, la clasa pregătitoare, din primii cinci copii înscriși, patru erau din afara Municipiului Târgoviște. Școlile sunt întreținute din taxele și impozitele plătite de părintele acelui copil care locuiește în Târgoviște dar nu poate să-și înscrie copilul la școală. Nu mai vorbesc că, în acest mod, se distruge învățământul rural!”

A mai spus primarul Cristian Stan că sunt în mediul rural unități de învățământ reabilitate care stau nefolosite, pentru că metodologia de înscriere este deficitară:

„Voi face tot ceea ce depinde de mine, și prin Asociația Municipiilor din România, să schimbăm această metodologie, astfel încât să aibă prioritate copiii care au domiciliul în circumscripția școlii respective. Același lucru se întâmplă la grădinițe.”

Vizavi de această situație, edilul a spus că va sesiza și ISJ Dâmbovița și vor fi întreprinse demersuri la ministerul de resort. În opinia sa, fiecare administrație publică trebuie să gestioneze acest subiect al accesului la infrastructura educațională, fiind obligația primarului să asigure o infrastructură și condiții bune copiilor din localitatea pe care o administrează!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum sa anunti pierderea legitimatie student

Atunci când ne confruntăm cu pierderea legitimației de student,...

Rolul jurnalismului comunitar: recrutarea reporterilor locali

Jurnalismul comunitar joacă un rol vital în informarea și...

Polițiștii dâmbovițeni  sunt pe urmele cămătarilor 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați...

Accident rutier pe DN71, o persoană a ajuns la spital 

Poliția Orașului Răcari a fost sesizată în această după-amiază...
error: Conținutul este protejat!!