Granturi de până la 50000 de euro prin Start-up Nation 2024

Date:

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) are alocat un buget total de 446 milioane de EUR pentru finanțarea  Programului Start-up Nation 2024. Obiectivul principal este  înființarea a peste 7.000 de intrprinderi mici și mijlocii și crearea a peste 15.000 noi locuri de muncă.

Valoarea maximă a alocărilor nerambursabile este 50.000 EUR ( echivalentul sumei de 250.000 RON) iar partea de co-finanțare din partea beneficiarilor este de  10%

Pe acest subiect, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că  va lansa în perioada următoare cea de-a patra ediție a Start-up Nation, unul dintre cele mai de succes programe de sprijin pentru tinerii antreprenori din România.

Schema a fost împărțită în două subprograme – unul dedicat tinerilor sub 30 de ani și cel de-al doilea – pentru persoanele cu vârste între 30 și 35 de ani sau spre persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă.

Condiție pentru înscriere va fi ca tinerii antreprenori care își vor dori să acceseze fondurile puse la dispoziție de MEAT să urmeze 40 de ore de cursuri antreprenoriale oferite de firme specializate, ce vor fi decontate de stat. Doar după absolvirea cursurilor obligatorii solicitanții își vor putea înscrie proiectul la finanțare.

Ca element de noutate, în 2024 programul Start-up Nation va finanța și Diaspora, cu sprijin pentru românii din străinătate care vor să se întoarcă în țară pentru a investi într-un business.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Activitati de iarna pentru copii: descoperirea bucuriei sporturilor de sezon

Iarna poate fi un sezon plin de magie pentru...

Cum sa anunti pierderea legitimatie student

Atunci când ne confruntăm cu pierderea legitimației de student,...

Rolul jurnalismului comunitar: recrutarea reporterilor locali

Jurnalismul comunitar joacă un rol vital în informarea și...

Polițiștii dâmbovițeni  sunt pe urmele cămătarilor 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați...
error: Conținutul este protejat!!