Învățământul pe schimburi- unul dintre efectele posibile ale supra-aglomerării școlilor

Date:

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a declarat că se impun schimbări în ceea ce privește politica publică în materie de Educație, pe latura de înscrieri la unitățile de învățământ. Este singura modalitate prin care ar putea fi stopat acest veritabil exod al copiilor din mediul rural spre școli mult mai bine cotate din mediul urban, fenomenul fiind unul de nivel național. La Târgoviște impactul este însă cu atât mai mare cu cât, în majoritate, școlile gimnaziale, grădinițele și creșele au fost modernizate și dotate, oferind condiții dintre cele mai bune.

„Sper să fie ultimul an în care discutăm de acest haos în ceea ce privește înscrierile la unitățile de învățământ, în general, la nivel național. Tot ceea ce înseamnă politica publică în materie de Educație trebuie să fie într-o măsură importantă schimbat pe această componentă, în contextul în care ajungem la situații de neconceput, când copii care locuiesc vizavi de o școală nu o pot frecventa, pentru că sunt deja înscriși copii din alte unități administrativ-teritoriale. Situația este și mai problematică la creșe și grădinițe. Pentru că, la clasa pregătitoare, trebuie să fie primiți copiii, chiar dacă sunt relocați. (…)

Cam la toate unitățile de învățământ care au fost reabilitate ne confruntăm cu această problemă, în sensul că s-a ajuns de la trei clase pregătitoare și la șase sau șapte clase pregătitoare. Vor fi nemulțumiri pentru că nu sunt decât două variante, să învețe în altă locație ori să se învețe pe schimburi. Vom încerca să găsim soluții pentru aceste probleme care, de la an la an în loc să se rezolve, se acutizează”- a spus primarul Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum sa anunti pierderea legitimatie student

Atunci când ne confruntăm cu pierderea legitimației de student,...

Rolul jurnalismului comunitar: recrutarea reporterilor locali

Jurnalismul comunitar joacă un rol vital în informarea și...

Polițiștii dâmbovițeni  sunt pe urmele cămătarilor 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați...

Accident rutier pe DN71, o persoană a ajuns la spital 

Poliția Orașului Răcari a fost sesizată în această după-amiază...
error: Conținutul este protejat!!