CN „Constantin Carabella”, în TOP 30 național prin prisma rezultatelor la Evaluarea Națională

Date:

Cu o rată de participare  la Evaluarea Națională aproape de 94%, Dâmbovița s-a situat aproape de media pe țară, fiind însă deficitar în ce privește procentajul de promovabilitate.

Dintre cei 3610 candidați prezenți la ambele probe, numai 2462  au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de promovabilitate de 68,20%, în creștere cu 6,4%  comparativ cu anul trecut (61,80%) dar substanțial sub media națională (74% medii peste 5).

Avem însă și o informație care pare să fi „scăpat” ISJ Dâmbovița, de natură să descrețească puțin frunțile celor cu adevărat interesați de calitatea învățământului dâmbovițean preuniversitar.

În funcție de rezultatele obținute la examenul de Evaluare Națională, în clasamentul realizat de ME, CNC Carabella se află pe locul 28 la nivel național, cu media 9,22. Cea mai mare medie este 9,58 și a fost obținută de C.N. B. P. Hasdeu din Buzau. Din județul Dâmbovița, în acest clasament, urmează CN Ienachita Văcărescu pe poziția 131, cu media 8,50 și CN Pedagogic C. Cantacuzino pe locul 132, cu media 8,49.  Pentru aceste rezultate felicit elevii clasei a 8-a și profesorii lor! Elevilor le doresc succes în etapa de admitere la liceu!”- a punctat prof. Corneliu Stoicescu, directorul CN Constantin Carabella.

De apreciat și rezultatele excelente de la Colegiul Vladimir Străinu, din Găești, clasat pe locul 112, cu o medie de 8,59!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pomii fructiferi înfloresc în plină toamnă

La Răscăeți, județul Dâmbovița – 22 octombrie 2024, o...

Atenție la  mesajele frauduloase 

Pe măsură ce perioada de cumpărături se intensifică, infractorii...

Incendiu produs la o casă în localitatea Brezoaia

Garda de Intervenție Răcari  a intervenit cu două autospeciale...
error: Conținutul este protejat!!