24 de milioane de euro pentru digitalizarea României

Date:

 Guvernul sprijină inovația prin Centrele de Inovare Digitală (CID-uri), finanțându-le cu 24 de milioane de euro pentru a implementa cele mai noi tehnologii în companii și instituții publice!

În ședința Guvernului prezidată de premierul Marcel Ciolacu, a fost aprobată Strategia națională pentru dezvoltarea și susținerea digitalizării prin CDI-uri, care aduce un boost important în modernizarea României.

 Guvernul spune că șapte astfel de centre regionale în România, gata să ne conducă spre o transformare digitală reală! Fiecare va primi peste 3,4 milioane de euro, bani acoperiți 100% din fonduri europene – 50% din programul Europa Digitală și 50% din Programul Creștere Inteligentă și Digitalizare.

”  Scopul? Să aducem cloud-ul, big data și inteligența artificială în instituții și companii, pentru o Românie mai digitalizată și mai eficientă.

 Aceste centre sunt locul de unde companiile, indiferent de dimensiune, dar și autoritățile locale își iau boost-ul digital de care au nevoie. Fie că vorbim de AI, blockchain sau alte tehnologii de ultimă generație, DIH-urile conectează companiile private și instituțiile publice cu soluțiile digitale care le fac mai competitive și eficiente.”, a transmis Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, deputat PSD

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un nou contingent de pompieri dâmbovițeni acționează în zonele afectate de inundații din județul Galați 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului...

Un bărbat a fost reținut pentru 30 de zile  pentru că a încalcă ordinul de protecție

În  urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Secției...

Un incendiu a izbucnit la un autoturism  iar pompierii dâmbovițeni au intervenit prompt

Flăcările au cuprins un autoturism  iar pompierii dâmbovițeni au...