Mare atenție la alergiile alimentare 

Date:

În urma creșterii alarmante a cazurilor de alergii alimentare,  InfoCons a lansat o campanie de informare și conștientizare cu privire la impactul și gestionarea acestor afecțiuni. Alergiile alimentare sunt reacții ale sistemului imunitar care pot afecta mai multe organe și pot varia de la ușoare până la severe, punând în pericol viața persoanelor afectate.

Potrivit experților, alergiile alimentare pot duce la complicații grave precum astm bronșic sau chiar șoc anafilactic, ceea ce subliniază importanța diagnosticării și gestionării corecte a acestor afecțiuni. Pe termen lung, alergiile alimentare pot afecta calitatea vieții, determinând frică, restricții sociale și izolare.

Este esențial să se facă distincția între alergiile alimentare și intoleranțele alimentare, deoarece acestea sunt condiții diferite care necesită abordări specifice. Campania InfoCons își propune să ofere informații detaliate despre alergeni, produse alergene, aditivi alimentari și să educe publicul cu privire la gestionarea corectă a alergiilor alimentare.

Pentru mai multe informații și sfaturi practice legate de acest subiect, publicul este încurajat să acceseze site-ul www.infocons.ro și să descarce aplicația InfoCons. Prin aceste demersuri, organizația InfoCons își propune să promoveze drepturile consumatorilor în ceea ce privește protecția împotriva alergiilor alimentare și să încurajeze o atitudine informată și proactivă în gestionarea acestor afecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Un nou contingent de pompieri dâmbovițeni acționează în zonele afectate de inundații din județul Galați 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului...

Un bărbat a fost reținut pentru 30 de zile  pentru că a încalcă ordinul de protecție

În  urma probatoriului administrat de polițiștii din cadrul Secției...

Un incendiu a izbucnit la un autoturism  iar pompierii dâmbovițeni au intervenit prompt

Flăcările au cuprins un autoturism  iar pompierii dâmbovițeni au...