Cetățenii români din diaspora pot vota prin corespondență în trei pași simpli

Date:

Primul pas constă în înscrierea într-un formular online, disponibil pe site-ul www.votstrainatate.ro, gestionat de AEP, până la data de 10 octombrie pentru alegerile prezidențiale și până la 17 octombrie pentru alegerile parlamentare. Pasul doi presupune primirea plicului electoral la adresa indicată în cererea de înregistrare, cu cel puțin 25 de zile înainte de data alegerilor. Ultimul pas este votarea propriu-zisă, iar plicurile sigilate trebuie expediate cu suficient timp înainte de data votării pentru a asigura livrarea acestora până cu 3 zile înaintea datei votării la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondență.

De asemenea, AEP a subliniat importanța ca toți cetățenii români din diaspora să-și exprime opțiunea la vot prin intermediul platformei www.votstrainatate.ro.

Această inițiativă vine ca răspuns la dorința de implicare civică a diasporei românești și urmărește să faciliteze procesul de vot pentru aceștia. Astfel, cetățenii români din străinătate au posibilitatea să-și exercite dreptul democratic de a-și alege reprezentanții politici fără a fi nevoiți să se deplaseze fizic la secțiile de votare din România.

În concluzie, această campanie deschide noi perspective pentru participarea activă a diasporei românești la procesul electoral și subliniază importanța implicării tuturor cetățenilor în viața politică a țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A avut loc o ședință de lucru pe tema utilizării sistemului e-Transport

Această  întâlnire a avut  ca scop principal dezbaterea diverselor...

Accident rutier produs pe DN 72A

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...