Inacceptabil: Copiii târgoviștenilor au rămas pe dinafară, locurile în școli, creșe și grădinițe fiind ocupate de cei cu vize de flotant!

Date:

Fapt fără precedent, sunt copii din Târgoviște care nu au prins locuri în școli sau grădinițe, acestea fiind ocupate de copiii familiilor din afara orașului, care profită de portița legislativă  și fac rost prin diverse mijloace de vize de flotant. Primarul Cristian Stan a reluat subiectul și consideră că situația este inacceptabilă, administrația publică locală fiind interesată în primul rând să asigure servicii pentru cei care plătesc aici taxe și impozite locale. A spus edilul că în unitățile administrativ teritoriale din jurul Târgoviștei sunt sate întregi fără școli, în timp ce unitățile școlare și preșcolare din reședința de județ au ajuns să deservească un areal de 250.000 de locuitori.

„La începutul anului școlar viitor sunt convins că vom avea încă o școală reabilitată și, repet, sper să avem foarte mulți copii, din Târgoviște, nu cu viză de flotant. Tot respectul pentru cei care vin din afară la școlile din Municipiul Târgoviște dar obligația administrației publice târgoviștene este să asigure servicii celor care plătesc taxe și impozite la Târgoviște. Din punctul meu de vedere, ceea ce se întâmplă în acest moment, cu desființarea școlilor din mediul rural, este o greșeală. Acolo s-au făcut investiții și va trebui găsită o soluție legislativă astfel încât să se acorde prioritate la înscriere la școli și grădinițe celor care domiciliază în acea unitate administrativ-teritorială. Cred că așa este corect , așa este moral și legal. (…) Și mai este o discuție aici, că toți spun că populația orașului a scăzut! Atunci de ce nu avem locuri în școli,  în grădinițe și creșe? Populația școlară din Târgoviște este de 20000 de copii! Undeva , la nivel legislativ ceva este greșit și va trebui schimbat lucrul acesta. (…)

Sunt mulți târgovișteni care n-au reușit să găsească locuri pentru copii în școlile și grădinițele din oraș. Dacă nu se vor lua măsuri la nivel legislativ, vom lua noi, la Târgoviște. Prin hotărâre de Consiliu Local vom reglementa această situație. Vom acord un termen de două săptămâni pentru târgovișteni, să-și înscrie copii la unitățile de învățământ din Târgoviște urmând ca, ulterior, în măsura în care rămân locuri libere, să fie deschise tuturor”- a declarat primarul Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A avut loc o ședință de lucru pe tema utilizării sistemului e-Transport

Această  întâlnire a avut  ca scop principal dezbaterea diverselor...

Cetățenii români din diaspora pot vota prin corespondență în trei pași simpli

Primul pas constă în înscrierea într-un formular online, disponibil...

Accident rutier produs pe DN 72A

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...