Mamograf digital cu tomosinteză 3D la Spitalul Județean  de Urgență Târgoviște

Date:

 După o așteptare de 28 de ani, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște a primit o nouă tehnologie de vârf pentru depistarea cancerului mamar: un mamograf digital cu tomosinteză 3D. Acest echipament modern va contribui semnificativ la diagnosticarea timpurie a acestei boli, esențială pentru creșterea ratelor de vindecare.

Proiectul a fost posibil datorită eforturilor Consiliului Județean Dâmbovița, susținut de senatorul Titus Corlățean și deputații Carmen Holban, Ioan Vulpescu, Radu Popa și Marian Țachianu. Aceștia au depus un amendament la bugetul de stat, ceea ce a permis alocarea a 3,5 milioane lei pentru județ, dintre care 750.000 lei au fost investiți în achiziționarea noului mamograf. Restul fondurilor vor fi folosite pentru achiziționarea unui aparat RMN, consolidând astfel infrastructura medicală din Dâmbovița.

În prezent, mamograful se află în perioada de autorizare din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN). Potrivit specialiștilor de la spital, se estimează că primele investigații se vor putea efectua în aproximativ o lună.

Această investiție are o importanță deosebită, având în vedere că în Dâmbovița sunt solicitate anual cel puțin 1.000 de mamografii. Noul echipament va asigura nu doar un diagnostic mai precis, ci și o detectare timpurie a cancerului, contribuind astfel la salvarea de vieți.

Autoritățile locale subliniază că această realizare reprezintă un pas esențial în îmbunătățirea serviciilor de sănătate din județ, având în vedere impactul major pe care cancerul mamar îl are asupra comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pomii fructiferi înfloresc în plină toamnă

La Răscăeți, județul Dâmbovița – 22 octombrie 2024, o...

Atenție la  mesajele frauduloase 

Pe măsură ce perioada de cumpărături se intensifică, infractorii...

Incendiu produs la o casă în localitatea Brezoaia

Garda de Intervenție Răcari  a intervenit cu două autospeciale...
error: Conținutul este protejat!!