„Angajarea în muncă a străinilor în România”- temă de mare interes pentru mulți antreprenori

Date:

La inițiativa Biroului de Imigrări Dâmbovița, în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița, a fost organizată  sesiunea de informare cu tema: „Angajarea în muncă a străinilor în România”.

Evenimentul a fost o bună oportunitate pentru reprezentanți ai mediului de afaceri care au,  sau doresc să angajeze cetățeni străini (și vorbim în special pentru cei non-EU) să poată dezbate atât probleme ale legislației în vigoare cât și probleme generate în activitatea de zi cu zi.

„Dacă acum 10 ani intrau în România pentru angajare cca 2500 de extra-comunitari, astăzi avem anual 100.000 de persoane.  Ca urmare și timpul de așteptare pe care un angajator român îl are de așteptat pentru a obține avizul de muncă a crescut simțitor generând în foarte multe cazuri diverse probleme.

          Mediul de afaceri are nevoie de sprijin din partea Guvernului astfel încât Inspectoratul General de Imigrări, ca instituție, să poată avea suficient personal și suficiente resurse pentru a procesa mai rapid cererile venite de la antreprenori.

Am propus spre analiză mai multe soluții reieșite din experiența acumulată de companii, ca de exemplu înființarea unei liste cu firme „certificate” în sensul că dacă istoricul acestora este unul foarte bun din punct de vedere al respectării legislației cu privire la angajații străini, atunci și durata de verificare să poată fi scurtată.

De asemenea, am propus să căutăm soluții de protejare a antreprenorului român în fața unor străini care de fapt folosesc angajarea în România doar ca pe o posibilă cale de plecare imediată în alte țări UE”- a transmis  Valentin Calcan, președinte, CCIA Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum sa anunti pierderea legitimatie student

Atunci când ne confruntăm cu pierderea legitimației de student,...

Rolul jurnalismului comunitar: recrutarea reporterilor locali

Jurnalismul comunitar joacă un rol vital în informarea și...

Polițiștii dâmbovițeni  sunt pe urmele cămătarilor 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați...

Accident rutier pe DN71, o persoană a ajuns la spital 

Poliția Orașului Răcari a fost sesizată în această după-amiază...
error: Conținutul este protejat!!