Polițiștii dâmbovițeni  sunt pe urmele cămătarilor 

Date:

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați prin plângere de către o femeie de 42 de ani, cu privire la faptul că ar fi împrumutat mai mulți bani și este amenințată pentru restituirea acestora și plata unor dobânzi.

Pentru administrarea probatoriului în cauză, la data de 22 octombrie a.c., polițiștii de la structura de investigații criminale au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, emis de Judecătoria Târgoviste, la locuința unei femei de 70 de ani, din municipiul Târgoviște.

În urma descinderii, polițiștii au descoperit un caiet în care era ținută o evidență a datoriilor și a banilor împrumutați către diferite persoane.

Totodată, în locuința femeii au fost identificați 8.450 de euro și 2.740 de lire sterline, fiind descoperite și mai multe chitanțe privind diferite tranzacții cuprinse între 1.000 si 3.000 euro, transferate către mai multe persoane.

În baza ordonanței procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, a fost dispusă punerea sub sechestru asiguratoriu a sumei de 8.450 euro și 2.740 lire sterline, aparținând femeii.

De asemenea, față de aceasta s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârsirii infracțiunii de camătă, iar, în aceeași zi, bănuita a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive. 

Astfel, femeia a fost plasată sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru comiterea infracțiunii de camătă. 

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Rolul jurnalismului comunitar: recrutarea reporterilor locali

Jurnalismul comunitar joacă un rol vital în informarea și...

Accident rutier pe DN71, o persoană a ajuns la spital 

Poliția Orașului Răcari a fost sesizată în această după-amiază...

Bunuri contrafăcute în valoare de 28 milioane lei

Inspectorii vamali au realizat o captură impresionantă, reținând bunuri...

Muzeele din Dâmbovița trec la programul de iarnă 

Începând de duminică, 27 octombrie 2024, Complexul Naţional Muzeal...
error: Conținutul este protejat!!