„Școala Altfel” la ISU Dâmbovița 

Date:

Peste 300 de copii de la Școala Gimnazială Vasile Cârlova au avut ocazia să viziteze sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița, alături de dascălii lor. Această experiență le-a oferit elevilor o oportunitate unică de a descoperi lumea fascinantă a pompierilor și echipamentele utilizate în misiunile de salvare.

În cadrul vizitei, copiii au fost impresionați de autospecialele de intervenție și de tehnologia avansată pe care pompierii o folosesc pentru a răspunde situațiilor de urgență. Entuziasmul elevilor a fost evident, mulți dintre ei exprimându-și dorința de a deveni, în viitor, pompieri.

Pe lângă prezentarea echipamentelor, ISU Dâmbovița a organizat și demonstrații practice, care au captat atenția copiilor. Aceștia au avut ocazia să participe la activități interactive și să primească informații despre importanța educației preventive în ceea ce privește siguranța.

De asemenea, elevii au fost încurajați să reflecteze asupra rolului pe care îl pot juca în comunitate, prin adoptarea unor comportamente responsabile și informate. „Educația preventivă este esențială pentru a forma generații conștiente de riscuri și pregătite să reacționeze în caz de nevoie,” a declarat un reprezentant al ISU Dâmbovița.

Această activitate nu doar că a inspirat copiii să viseze la o carieră în domeniul salvării, dar a și subliniat importanța siguranței și a pregătirii în fața pericolelor. Comunitatea locală își propune să continue aceste inițiative, promovând educația și prevenția ca piloni esențiali pentru viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pomii fructiferi înfloresc în plină toamnă

La Răscăeți, județul Dâmbovița – 22 octombrie 2024, o...

Atenție la  mesajele frauduloase 

Pe măsură ce perioada de cumpărături se intensifică, infractorii...

Incendiu produs la o casă în localitatea Brezoaia

Garda de Intervenție Răcari  a intervenit cu două autospeciale...
error: Conținutul este protejat!!