Poluarea aerului a provocat moartea a şapte milioane de oameni, în 2012

Date:

poluareConform datelor puse la dispoziţie de către Organizaţia mondială a sănătăţii (OMS), din cauza poluării aerului, în 2012 au murit 7 milioane de oameni. La modul general, a menţionat purtătorul de cuvânt al OMS-ului, cele 7 milioane de decese au fost cauzate de poluarea aerului atât în exteriorul cât şi în interiorul spaţiilor locuibile. Conform OMS, cifrele, începând cu anul 2008, arată o progresie foarte rapidă a numărului de decese cauzate de poluarea aerului. După cum a precizat dr. Maria Neira, directoarea departamentului Sănătate Publică din cadrul OMS, poluarea aerului este factorul cel mai important care afectează sănătatea oamenilor, afectând absolut pe toată lumea, indiferent de vârstă şi indiferent de gradul de dezvoltare economică şi socială al tuturor statelor din lume.
în anul 2012, 3,7 milioane de oameni au murit din cauza poluării externe a aerului, iar 4,3 milioane din cauza poluării aerului din interiorul locuinţelor în care îşi desfăşurau viaţa domestică sau cum se mai spune, viaţa de familie. Cauzele, în ceea ce priveşte decesul cauzat de poluarea aerului, în casă, sunt emanaţiile provocate de aparatele folosite pentru încălzirea locuinţei, pe bază de lemn, cărbune. De asemenea, decesele cauzate de poluarea aerului în interiorul locuinţelor sunt datorate şi obiceiului de a se fuma în interiorul spaţiului locuibil. în 2008 au decedat 3,2 milioane de oameni din cauza poluării aerului exterior.
în ceea ce priveşte poluarea excesivă a aerului exterior, primul loc îl deţine Franţa, cu regiunea lle-de-France. Deoarece sănătatea populaţiei din această zonă este grav afectată, organele franceze abilitate au demarat o serie de cercetări pentru identificarea cauzelor poluării aerului din mediul exterior spaţiilor locuibile. Ceea ce se întâmplă în Franţa poate ridica multe semne de întrebare deoarece curenţii de aer nu pot fi opriţi de către graniţele terestre artificiale. Pe de altă parte în sud-estul Europei, de exemplu în România, există oraşe care sunt în continuare puternic poluate. Din fericire, dezastrul economic şi industrial românesc au dus la dispariţia unor unităţi de producţie, în cosecinţă la reducerea gradului de poluare al aerului exterior din mediul urban. De data aceasta politica economică dezastruasă a guvernelor de la Bucureşti, de după 1990, a blocat definitiv dezvoltarea unităţilor de producţie şi, în consecinţă, involuntar, a redus gradul de poluare al aerului, având drept consecinţă salvarea multor vieţi, chiar, dacă, pe de altă parte, a avut consecinţa nefastă a reduc-ereii puterii de cumpărare şi, chiar dacă nu se recunoaşte oficial, al creşterii numărului deceselor provocate de anemie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Idei interesante pentru mânere și butoane pentru ușile de interior

Mânerele și butoanele pentru ușile de interior sunt detalii...

Târgoviște sărbătorește 1 Decembrie, Ziua Națională a României 

Târgoviște se pregătește să celebreze cu mândrie Ziua Națională...

„Perspective florale” la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița invită publicul să...

CSM TÂRGOVIȘTE E ARBITRATĂ CORECT

După analizele efectuate de video-observatorii FR Baschet, Colegiul Central...
error: Conținutul este protejat!!