FOTBAL DE LA ANINOASA LA VULCANA… COMUNA DRAGOMIREŞTI ARE TREI ECHIPE ÎN COMPETIŢIE

Date:

sportÎn ciuda greutăţilor financiare prin care trecem aproape toţi, fotbalul îşi face loc în preocupările noastre zilnice. Astăzi, singurul mod de distracţie care le-a rămas tinerilor din mediul rural este o echipă de fotbal pe plan local. Cu ani în urmă mai existau şi acele activităţi culturale căutate mult de tinerii de la sate şi comune, dar acum nu mai sunt nici tineri că de acţiuni culturale nici vorbă. La „ţară” au rămas doar nunţile, botezurile şi cam atât, restul fiind ceva sporadic, ad-hoc. La concurenţă cu cârciumile, cu barurile a ajuns fotbalul (de celelalte sporturi nici vorbă). în multe localităţi acesta a învins. Aşa se explică de unde atâţia fotbalişti într-o comună cu 3 echipe şi cu tot atâtea sate. La nivelul judeţului am avut comune şi cu 4 echipe (POTLOGI), dar avem destule care nu au fost niciodată în fenomen deşi au şi ele în zonă destui tineri dornici de mişcare.
Iată, de câteva zile, comuna DRAGOMIREŞTI (primar dl D. VLADULESCU) s-a îmbogăţit cu încă o echipă înscrisă în campionatul judeţean de fotbal. Este vorba de „VIITORUL” RÂNCACIOV afiliată deja la A.J.F. DÂMBOVIŢA. Acum la
DRAGOMOREŞTI sunt trei echipe: „LUCEAFĂRUL” în Liga a 4-a, „UNIREA” UNGURENI Liga a 5-a şi acum VIITORUL RÂNCACIOV Liga a 6-a. Aşadar, încet dar sigur A.J.F. DÂMBOVIŢA se „îmbogăţeşte” zilnic cu câte o echipă nouă. Ştim că este greu, dar acolo unde există ambiţie se poate ţine o echipă în campionatul judeţean, dacă şi primarul vrea.
Faptul că nu au teren de fotbal nu este o scuză pentru nimeni, mai ales că nu de mult s-au construit asemenea terenuri şi în „pantă”, ce contează, abia se scurge apa (făcea cineva o glumă). Sunt destule comune în DÂMBOVIŢA care nu au nicio activitate cultural-sportivă, deşi în buget pot prinde sumele necesare pentru asemenea acţiuni dacă primarul propune şi consilierii aprobă…
De bine de rău, oraşele dâmboviţena au echipe de fotbal indiferent la ce nivel activează. Dar nu ştiu ca la GLODENI să fie fost vreodată echipă de fotbal, ştim că handbalul a fost la loc de cinste, dar după ce l-au pensionat pe prof. OVIDIU RIZESCU s-a terminat cu sportul… La GURA FOII a fost echipă cât s-a ocupat doctorul BÂRDEŞ, acum frumoasa bază sportivă de la BUMBUIA care a „înghiţit” milioane de lei este bună doar de poză şi de lăudat cu ea pe la diferite acţiuni…
Şi la HULUBEŞTI a existat „DACIA” dar de mult „a tras pe dreapta”.
La MALU CU FLORI, a fost o mare
dorinţă de fotbal, tinerii care vin din urmă ar dori şi pe vremea lor o echipă, însă nimeni nu-i ajută. Chestia cu lipsa terenului nu ţine.
Şi comuna NICULEŞTI a fost prezentă pe harta fotbalistică dâmboviţeană, dar nu ştim de ce acum nu mai prezintă interes şi voturile fotbalştilor.
Deşi comuna NUCET este cunoscută (fotbalistic) în întreaga ţară, încă nu are propria echipă deşi dispune de tot ce trebuie. Binecunoscuta comună PETREŞTI nu mai are echipă de fotbal,
deşi satele PUNTEA DE GRECI sau
IONEŞTI încă mai supravieţuiesc. Pe vremea lui PETRICĂ FULGER, la PIETRARI
era echipă de fotbal, acum doar nostalgii…
Mare amator de fotbal a fost şi primarul de la POIANA are bază sportivă însă jucătorii din localitate evoluează prin vecinii care au echipe. Poate…
Au fost cândva nişte semnale la BRANEŞTI că va înfiinţa propria echipă, dar acestea nu au fost concretizate până acum.
Deşi este într-o zonă de deal, comuna CÂNDEŞTI a avut pentru o perioadă de timp scurtă echipă de fotbal. Ştiu că doamnei primar i-a plăcut fotbalul, poate totuşi cu ajutorul propriilor băieţi va face ceva şi pentru ceilalţi tineri din comună. COJASCA a fost un loc unde se putea juca fotbal organizat, dar a dispărut de câţiva ani deşi se anunţa o continuitate măcar pe perioada mandatelor…
Cândva, la COSTEŞTI VALE
‘răsărise” „BRADUL”, dar s-a veştejit repdepe, acum tinerii au rămas doar cu dorinţa unei echipe proprii care nu mai vine. Şi la CRÂNGURI a fost treabă bună pe când PATROAIA era la loc de cinste în divizia D. Se vede că cel mai potent om din PATROAIA a fost domnul N. BATRANOIU.
La RÂU ALB a fost de toate, iar acum noi cei de vârsta a 3-a ne gândim cu nostalgie la ce era la RÂU ALB pe vremea cealaltă. Pesonal, am amenajat un teren de fotbal de dimensiuni normale (evident ajutat de ceilalţi tineri şi organele locale din acele timpuri). Apoi în două etape COMUNA RÂU ALB a avut echipă înscrisă în campionatul judeţean de fotbal sprijinită de regretatul GHEORGHIŢA ŢÂNCU, de prof. LICĂ ALEXANDRES-CU, de MOICEANU.
„HAIDUCII” au activat şi pe acest regim şi poate mai era „în viaţă” dacă nu se distrugea singurul teren de fotbal de dimensiuni normale de pe Valea Dâmboviţei. Dar au venit nişte „interesaţi” de voturi şi bani şi au aşezat o clădire de-a curmezişul terenului (zice cabine), chiar pe terenul de joc, de dimensiuni reduse (ca şi cei ce l-au gândit) unde nu se poate juca decât volei sau tenis cu piciorul că de fotbal nici vorbă, nu este spaţiu şi ca să nu lovească geamurile cu mingea au pus plase la ferestre în loc să construiască cabina câţiva metri în afara terenului. Păcat de ce a fost construit, cei de azi n-au fost în stare măcar să întreţină, să-l folosească, l-au stricat, iar mini terenul actual nu are dotările necesare (apă, lumină, canalizare, etc.). Poate totuşi cineva îi va întreba pe cei ce au semnat documentele, de bani, de felul cum a fost construită această „mini” bazaă, scopul ei şi de ce nu se foloseşte decât pentru…
Ce bază sportivă era şi încă mai este la VALEA LUNGA. Din motive ce nouă ne scapă, a dispărut şi echipa de fotbal odată cu schimbarea primarului… Să înţelegem că „omul sfinţeşte locul”?!
Şi la VALEA MARE fotbalul are tradiţie
de când mă ştiu eu în fenomen. Actuala conducere locală este obligată de tradiţie să menţină echipa în campionat indiferent în ce categorie valorică.
VĂLENI (DÂMBOVIŢA) a fost comuna cu cei mai înflăcăraţi suporteri. Cu zecile făceau deplasare cu echipa de fotbal, iar acasă era greu de învins. Odată cu atingerea „obiectivului”, domnul primar a uitat cine a fost „prima treaptă” spre fotoliul prezidenţial local. Apoi, sponsorul principal a renunţat (justificat) la fotbal, ocupându-se de afaceri. Şi uite aşa apa a „mâncat” din deal, terenul a fugit la vale devendind impropriu pentru fotbal, dar se puteau găsi alte soluţii dacă va fi nevoie vreodată de voturi…
La cele două VULCANE (BĂI şi PANDELE) e adevărat că nu au fost echipe de fotbal, dar de ce nu ne-ar face o surpriză frumoasă să-şi înscrie o echipă în campionat că slavă domnului tineri sunt destui, doar dorinţă, bunăvoinţă şi iniţiativă mai trebuie. Viaţa ne-a demonstrat că atunci când sunt interese electorale se găsesc şi bani, se construiesc terenuri, candidaţii fac orice pentru câteva voturi în plus. Nu toţi sunt bine calculaţi, ei aşteptând anul electoral ca să înscrie echipa. Pentru alegerile locale din 2016 trebuie să înscrii echipa în 2014, deoarece anul competiţional se desfăşoară în doi ani calendaristici, iar în 2016 când au loc alegerile (mai-iunie), campionatul e pe sfârşite, iar următorul începe în august-spetembrie, după ce alegerile au trecut şi dacă candidatul x sau y promite echipă cine-l mai obligă dacă s-a văzut ales… decât peste alţi 4 ani (2020). Trist dar avevărat, sportul în general, fotbalul în special, este condus de politic, ceea ce nu este bine, iar rezultatele se văd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

REMIZĂ ÎN ANONIMAT

Stadionul Steaua a găzduit, marți seară, ultimul meci al...

VĂTAVU, MULȚUMIT DE PUNCTUL SCOS ÎN GHENCEA

Steaua a remizat, pe stadionul Ghencea, scor 1-1, cu...

CHINDIA SMULGE UN PUNCT PE TERENUL STELEI

Steaua București - Chindia Târgoviște 1-1 (1-0) Stadion: Ghencea. Au marcat:...

Moreni: Se fac înscrieri pentru participarea la Cupa Moș Crăciun, la înot

Copiii din Municipiul Moreni, cu vârsta cuprinsă între 5...
error: Conținutul este protejat!!