Şedinţa extraordinară a CJ Dâmboviţa de ieri a început în bune condiţii, cei 31 de consilieri judeţeni prezenţi conlucrând foarte bine până la punctul nouă de pe ordinea de zi. Foarte repede şi cu foarte puţine comentarii, primele opt proiecte au fost votate pe bandă rulantă. Filmul s-a rupt la punctul nouă de pe ordinea de zi, atunci când s-a luat în discuţie desfiinţarea Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Consilierul judeţean USL, Sache Neculaescu, înainte de a fi supus la vot proiectul de la punctul nouă de pe ordinea de zi, a făcut un apel la consilierii PDL, şi anume le-a spus că următoarele patru puncte de pe ordinea de zi să le trateze mai puţin emoţional, subliniind faptul că reorganizarea instituţiilor de cultură este necesară, având în vedere procesul de regionalizare care este iminent şi că Târgoviştea ar vrea să fie propusă Capitala Culturii. Cu toate aceste explicaţii, consilierii PDL şi cei ai PP-DD au făcut front comun, 14 la număr, şi s-au opus desfiinţării acestei instituţii, iar proiectul a picat, întrucât avea nevoie de două treimi din voturile aleşilor judeţeni pentru a fi aprobat. Odată picat la vot, proiectul de desfiinţare a Centrului de Cultură, punctele 10, 11, 12 de pe ordinea de zi, respectiv proiectul privind înfiinţarea Filarmonicii „Muntenia”, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Centrului de Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Dâmboviţa şi proiectul privind desemnarea reprezentantului CJ Dâmboviţa în Consiliul Administrativ al Filarmonicii „Muntenia”, strâns legate între ele şi de punctul nouă, nu au mai fost dezbătute şi au fost amânate pentru o şedinţă viitoare. Au existat şi câteva replici între consilierii PDL şi USL, după care s-a trecut mai departe la ordinea de zi.
Dâmboviţa va avea şi salvatori speologi voluntari
La punctul 13 de pe ordinea de zi, consilierii judeţeni au votat modificarea organigramei, statului de funcţii şi regulamentului de organizare şi funcţionare ale Serviciului Judeţean Salvamont Dâmboviţa. Potrivit statului de funcţii aprobat, Serviciul Judeţean Salvamont Dâmboviţa are opt angajaţi: un director, un economist, un medic sau asistent, un administrator şi patru salvatori montani. Pe lângă cei opt angajaţi s-au aprobat 12 posturi de salvatori montani voluntari şi, ca noutate, a fost aprobată şi înfiinţarea compartimentului de salvare în mediul subteran speologic cu 15 salvatori spe-ologi voluntari.
De la director a ajuns inspector
Consilierii judeţeni au votat la punctul 14 de pe ordinea de zi modificarea raportului de serviciu al domnului Tătulescu Iulian – director executiv al Camerei Agricole Judeţene Dâmboviţa, prin mutarea definitivă în funcţia publică vacantă de nivel inferior din cadrul Camerei Agricole Judeţene Dâmboviţa.
Chindia mai are de aşteptat
După cum era de aşteptat, şi proiectul de hotărâre de la punctul 15 privind aprobarea cotizaţiei şi sprijinului financiar (contribuţie) către Asociaţia Fotbal Club Chindia Târgovişte în anul 2013 a fost amânat la cererea consilierilor USL, cu 17 voturi pentru şi 14 împotrivă.
Nu s-a votat reorganizarea instituţiilor de cultură dâmboviţene şi nici Chindia nu a primit bani
Date: