In stilu-i caracteristic, preşedintele Marcel Ghergu a luat această decizie în cel mai mare secret. Luni dimneaţa, Nicu Croitoru şi Sică Bârdeş au fost prezenţi la reunirea lotului, iar din declaraţiile lor nimic nu au lăsat să se înţeleagă ce avea să urmeze. „Sunt trist. O să fie greu să să uit eşecul din barajul pentru promovare. Cu siguranţă, Chindia Târgovişte va fi una dintre echipele care vor viza locurile care duc în Liga I. Am mare încredere în băieţi”. Acestea au fost doar câteva dintre declaraţiile pe care Croitoru le-a făcut la reunirea lotului târgoviştean, consumată în urmă cu 24 de ore.
La fel de destins era şi Sică Bârdeş, care avea convingerea că va continua pe banca roş-albaştrilor: „Unde să plec? Rămân aici. Asta ştiu să fac”, a spus fostul mare atacant dâm-boviţean atunci când a fost întrebat dacă rămâne altături de Chindia.
Culmea, la distanţă de o zi, Marcel Ghergu a declarat pentru db-sport.ro, că decizia de a părăsi formaţia dâmboviţeană le-a aparţinut celor doi tehnicieni.
GHERGU, CA O VULPE MISTERIOASĂ!
Dacă cei doi tehnicieni sau arătat optimişti în privinţa viitorului lor la Târgovişte, nu acelaşi lucru se poate spune despre Marcel Ghergu. Preşedintele roş-albaştrilor a evitat să vorbească public, menţionând că va discuta cu presa spre sfârşitul săptămânii. A fost un semn clar că Ghergu, cunoscut pentru modul său ascuns de a lucra, pregăteşte ceva. Nu e pentru prima dată când Ghergu îşi „lucrează” colaboratorii. Atunci când a preluat funcţia de preşedinte al clubului, Ghergu s-a dezis de Mugur Porumbacu, omul care-l acceptase la Chindia. A acceptat fără să ezite locul deţinut până atunci de ilfovean, ba chiar a contribuit la debarcarea acestuia.
SCHIMBARE LA NIVELUL
ACŢIONARIATULUI?
Surse bine informate ne-au transmis că nu ar fi exclus ca în viitorul apropiat să apară noutăţi şi la nivelul acţionariatu-lui. Susţinută exclusiv din bani publici, echipa târgovişteană ar putea beneficia şi de sprijinul unor oameni de afaceri importanţi, care nu s-au sfiit să îşi ofere ajutorul în mod public. Unul dintre aceştia este Cătălin Mişu, patronul societăţii Regata, una dintre cele mai performante firme din judeţul nostru: „Nu am ascuns niciodată faptul că mi-aş dori să investesc la Chindia. Iubesc această echipă şi din ce informaţii deţin, nu sunt singurul care vrea să vină. Mai există oameni de afaceri dispuşi să susţină clubul”, spunea în urmă cu ceva timp Cătălin Mişu.
In cazul în care va fi invitat de autorităţi la discuţii, Mişu va cere un audit extern pentru a vedea care este situaţia financiară de la Chindia.
ANTRENOR DE LIGA I
CU STAFF PROPRIU
FOSTUL MARE INTERNAŢIONAL, VIOREL MOLDOVAN,
VA FI NOUL ANTRENOR AL
CHINDIEI TÂRGOVIŞTE
Viorel Moldovan (n. 8 iulie 1972, Bistriţa, România) este un fost jucător de fotbal român, ultima dată antrenor la AJ Auxerre. A fost selecţionerul naţionalei de tineret U-21 a României.
A jucat pe poziţia de atacant şi era supranumit Moldo-Gol. Are ca palmares: Cupa României (2006) cu Rapid Bucureşti, titlul de campion al Elveţiei (1998) cu Grasshoppers Zurich, campion al Franţei (2001) cu FC Nantes. A debutat în Divizia A la data 21 octombrie 1990 în meciul Petrolul Ploieşti -Gloria Bistriţa 1-0. Pentru selecţionata României a adunat 70 de prezenţe, marcând 25 de goluri. A evoluat la patru competiţii majore, Campionatele Mondiale din 1994 şi 1998, precum şi Campionatele Europene
din 1996 şi 2000.
În martie 2006 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a Il-a cu o baretă din partea preşedintelui României de atunci, Traian Băsescu, deoarece a făcut parte din echipa Rapidului care a obţinut calificarea în sferturile Cupei UEFA 2005-2006. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a IlI-a, pentru rezultatele obţinute la turneele finale din perioada 1990-2000 şi pentru întreaga activitate. După retragerea din activitatea de jucător, a preluat funcţia de director sportiv la Unirea Urziceni.
Cariera de antrenor şi-a început-o la FC Vaslui, echipă pe care a pregătit-o pentru 19 meciuri din sezonul 2008-2009. În stagiunea 2009-2010 a antrenat echipa FC Braşov. În septembrie 2010 a fost instalat pe banca tehnică a echipei Sportul Studenţesc, pe care a condus-o puţin timp. După 3 ani liber de contract, în septembrie 2013, Moldovan a preluat Rapid, echipă la care şi-a încheiat cariera, retrogradată în divizia secundă prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Laussane, cu scopul clar de promovare. După numai un sezon Viorel Moldovan împreună cu jucătorii a reuşit să îndeplinească obiectivul echipei, acela de a promova în prima ligă. Rapid a promovat pe plan sportiv, însă în primă fază nu a avut drept de joc în liga 1. Aceasta urmând să câştige procesul cu Federaţia Română de Fotbal, pentru acordarea licenţei.
Viorel Moldovan a pregătit şi formaţia franceză AJ Auxerre, de unde a fost demis după o scurtă perioadă de timp. De asemenea, Moldovan a fost secund la echipa naţională a României în perioada 20142016.
HAOS LA CHINDIA Ghergu i-a dat afară pe Croitoru şi Bârdeş şi l-a instalat pe Viorel Moldovan
Date: